Uvod u web analitiku

16.06.2017. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Uvod u web analitiku

Radionica je namijenjena svim osobama koje imaju svoje web stranice ili koje tek žele praviti web stranice.

Analitika nije interesantna u onome što nudi, već u onome što krije!

Radionica je namijenjena svim osobama koje imaju svoje web stranice ili koje tek žele praviti web stranice, kao i osobama koje žele naučiti nešto sasvim novo. Potražnja za profesijom digitalnog analitičara doživljava eksponencijalni rast već par godina, stoga ne propustite jedinstvenu priliku da naučite osnove web analitike.

Web analitika je igra raznih pojmova i brojki, a u toj igri pobjeđuju oni koji znaju na pravi način interpretirati analitičke rezultate.

U prvom dijelu radionice „Uvod u web analitiku“ učesnici će se teoretski upoznati sa glavnim pojmovima, servisima, te praktično upoznati sa implementacijom servisa na web stranice. U drugom dijelu radionice, praktično će se upoznati sa funkcijama i mogućnostima analitičkih servisa, te će raditi na osnovama analitičkog monitoringa i reportinga. Na kraju radionice, kroz dio „Tips i Tricks“, učesnici će dobiti uvide u konkretne primjere optimizacije i unaprjeđenja funkcionalnosti web sajtova prema rezultatima analitičkih izvještaja.

Mjesto održavanja: Prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta)

Ciljna skupina: Osobe od 18 do 40 godina, osobe koje imaju web stranicu ili koje tek žele napraviti web stranicu, te osobe koje žele savladati osnove web analitike.

Napomena: Za učešće u radionici potrebno osnovno poznavanje rada na računaru, napredno korištenje Interneta i osnovno poznavanje web tehnologija.

Minimalni broj polazanika za održavanje edukacije: 3

Organizator zadržava pravo otkazivanja edukacije, te izmjene termina.

„Svi događaji SMART Resursnog centra se fotografišu u promotivne svrhe. Fotografije se objavljuju na web portalu www.civilnodrustvo.ba, te putem naših društvenih mreža.

Ukoliko ne želite da budete na fotografijama molimo da se javite nekom od uposlenika SMART Resursnog centra prije događaja, u suprotnom ćemo smatrati da ste saglasni sa objavom vaših fotografija.“

Datum: 19. 06. 2017

Vrijeme: 16:00

Cijena: 79 + PDV KM

Vrijeme: 16:00 – 20:00

Edukator: Malik Hodžić, digital marketing praktikant u digitalnoj kreativnoj agenciji New Media People. Član IMA (Internet Marketing Association). Od 2014. godine radio na više od 40 projekata u oblasti digitalnog marketinga sa domaćim i stranim kompanijama.

PROGRAM EDUKACIJE

Uvod u web analitiku

Analitički servisi

Implementacija servisa na statične/dinamične sajtove

Uvod u analitičke servise

Osnove analitičkog monitoringa i reportinga

Optimizacija i unaprjeđenje web sajta prema izvještajima

Tips and Tricks

PRIJAVE OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave