Prijavite se: SEVOI organizuje besplatne seminare iz FUK-a

22.01.2019. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Prijavite se: SEVOI organizuje besplatne seminare iz FUK-a

Finansijsko upravljanje i kontrola u javnom sektoru predstavlja sveobuhvatan sistem internog upravljanja javnim finansijama u vidu kontrole prihoda, rashoda i ostalih novčanih transakcija.

U cilju razvoja i implementacije Finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) i pokušaja da se subjektima kojima je implementiran pomogne u realizaciji i operacionalizaciji sistema FUK, SEVOI GRUPA d.o.o. je odlučila, da svi edukativni seminari kompanije do 30.06.2019. budu BESPLATNI.

Prijave se mogu izvršiti putem e-maila: sevoi@sevoi-bh.eu.

Finansijsko upravljanje i kontrola u javnom sektoru predstavlja sveobuhvatan sistem internog upravljanja javnim finansijama u vidu kontrole prihoda, rashoda i ostalih novčanih transakcija, racionalno upravljanje imovinom, i uspješno upravljanje projektima čemu prethodi procesni pristup poslovanja sa kontinuiranim menadžerskim upravljanjem rizicima koji mogu nastati u poslovanju.

Podsjećaju, da je svaki korisnik javnih sredstava shodno Pravilniku o provođenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru Federacije BiH (Sl.novine broj 6/2017) dužan je da implementira sistem finansijskog upravljanja i kontrole i imenuje Koordinatora za finansijsko upravljanje i kontrolu (FUK).

SEVOI GRUPA d.o.o. je članica regionalne grupacije koja je akreditovana na području Evropske unije, i ima vrhunsko predznanje i neophodno iskustvo u izradi, implementaciji i edukaciji sistema FUK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave