Besplatni jednodnevni seminar Sevoi grupe o upoznavanju sa FUK-om

19.02.2019. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Besplatni jednodnevni seminar Sevoi grupe o upoznavanju sa FUK-om

Sevoi grupa obaviještava svoje cijenjene komitente i one koji to još nisu da kreće sa održavanje besplatnih jednodnevnih seminara na temu FUK.

Sevoi grupa obaviještava svoje cijenjene komitente i one koji to još nisu da kreće sa održavanje besplatnih jednodnevnih seminara na temu FUK, kako su najavili krajem januara 2019. godine.

Za mjesec mart 2019. godine planirane su četiri jednodnevna seminara!

Prvi besplatni jednodnevni seminar će biti održan 12.03.2019. u Bihaću. Seminar je namijenjen Javnom sektoru iz USK i HBŽ/K10.

Seminar počinje u 10:00 i tema je:

 

Upoznavanje sa finansijskim upravljanjem i kontrolom - FUK

 

Finansijsko upravljanje i kontrola je sveobuhvatan sistem internih kontrola koji uspostavljaju i za koji su odgovorni Načelnici korisnika budžeta, a kojima se, upravljajući rizicima, osigurava razumna sigurnost da će se u ostvarivanju ciljeva budžetska i druga sredstva koristiti zakonito, pravilno , ekonomično i učinkovito u svrhu ostvarenja ciljeva korisnika.

Seminar pod nazivom upoznavanje sa Sistemom finansijskog upravljanja i kontrolepojasniće Vam suštinu implementiranja Finansijskog upravljanja i kontrole. Svi korisnici budžeta (direktni i indirektni budžetski korisnici i zavodi, odnosno fondovi) dužni su da implementiraju sistem Finansijskog upravljanja i kontrole i imenuju Rukovodioca finansijskog upravljanja i kontrole.

U želji da se osigura kvalitetno i stručno znanje, odnosno upoznavanje sa svim elementima Finansijskog upravljanja i kontrole te Strateškog plana, pozivamo Vas da nam se pridružite na jednodnevnim seminarima. Prijavnicu možete preuzeti u prilogu!

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave