Sjednica Skupštine KS zakazana za srijedu 19. juni

08.06.2019. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Sjednica Skupštine KS zakazana za srijedu 19. juni

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se deveta radna sjednica Skupštine KS održati u srijedu 19. juna ove godine s početkom u 10:00 sati.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se deveta radna sjednica Skupštine KS održati u  srijedu 19. juna ove godine s početkom u 10:00 sati.

Na ovoj sjednici po hitnom postupku bit će razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo i  Zakona o policijskim službenicima KS.

Kao naredna tačka dnevnog reda razmatrat će se Izvještaj o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2018. godine.

Na dnevnom redu ove sjednice su i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji  nekretnina označene kao k.č. 1010 k.o. Sarajevo VII, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj. Također će se razmatrati  Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji  nekretnina označene kao k.č. 319/2 i 319/6 k.o. Kobilja glava, u skladu sa članom 11. i 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji  nekretnina označene kao k.č. 1024/1 i k.č. 1024/2, k.o. Sarajevo VII, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora – bolnički kompleks bivše Klinike za kožno – venerične bolesti "Dr. Ernest Grin", za 2019. i 2020. godinu između ugovornih strana: Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kao zakupodavca i Kantona Sarajevo (Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Ministarstva zdravstva i Kantonalne javne ustanove "Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba") kao zakupca.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu unutrašnjih poslova KS za prodaju motornih vozila javnom licitacijom kao i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo na djelatnost obrazovanja odraslih također će razmatrati na ovoj sjednici.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu  i o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za 2018. godinu, stoji u saopćenju Vlade.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave