Specijalistička radionica: Upravljanje lancima nabavke

01.06.2018. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Specijalistička radionica: Upravljanje lancima nabavke

Radionica je namjenjena kompanijama koje se bave proizvodnjom metala u Bosni i Hercegovini.

USAID Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH organizuju dvodnevnu specijalističku radionicu na temu

“Upravljanje lancima nabavke (engl. Supply Chain Management)” koja će se održati 5. i 6. juna 2018. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo.

Radionica je namjenjena kompanijama koje se bave proizvodnjom metala u Bosni i Hercegovini, a posebno kompanijama iz automobilske industrije koje planiraju postati dobavljači svjetski poznatim njemačkim proizvođačima automobila.

Predavač na radionici će biti g-din. Martin Mirsky iz Sjedinjenih Američkih Država, renomirani stručnjak u oblasti upravljanja lancima nabavke sa više od trideset godina radnog iskustva u zemljama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike.

Radionica će se baviti pitanjem kako uspješno upravljati zalihama kao preferirani dobavljač automobilskoj industriji u Njemačkoj.

Nakon završetka radionice, planirani su individualni sastanci sa kompanijama, tokom kojih će predavač pružiti specifične preporuke za kompaniju (gap analizu) uključujući pregled gdje je ta kompanija danas i gdje treba da fokusira svoje napore na poboljšanje. Oblasti analize će uključivati politike, procese, procedure, tehnologiju i organizaciju unutar kompanije.

Molimo sve zainteresirane da prijavu učešća iz priloga, dostave na email: edukacija@komorabih.ba ili a.malisevic@kfbih.comnajkasnije do 01.6.2018. godine.

Učešće na radionici je besplatno, a učesnicima će tokom radionice biti obezbjeđen ručak i osvježenje u pauzama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave