Magacin Kabare otvara radionicu mašte za mlade kreativce

31.01.2012. 13:48 / Izvor: eKapija.ba
Magacin Kabare otvara radionicu mašte za mlade kreativce

Magacin Kabare nakon prve godine uspješnog rada pokreće novi projekat Mali Magacin Kabare – Dječije radionicu kreativnosti i mašte.

Mali Magacin Kabare želi djeci pokazati način i put kako doći do kreativnog znanja i kako ga unaprijediti, a počinje sa radom već od ove subote 04. 02. , u prostorijama Magacin Kabarea u ulici Čekaluša 14.

Kroz radionicu muzike i gitare, te radionicu kreativnosti i mašte mlade kreativce vodit će obrazovani profesionalni glumci, režiseri, plesači i muzičari sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom i mladima. Velike ideje malih kreativaca Malog Magacin Kabarea nakon pet mjeseci druženja i kreativnog stvaranja bit će objedinjene i predstavljenje kroz cjelovito scensko djelo.

Pristupu i metodama rada će se posvetiti posebna pažnja i bit će prilagođene svakom članu posebno, jer cilj Malog Magacin Kabarea je da pruži priliku mladima da pokažu svoju kreativnost koja je nerijetko zapostavljena u formalnom obrazovanju.

Magacin Kabare zajedno sa Malim Magacin Kabareom želi pružiti priliku djeci i mladima da nauče i pokažu svoje talente i ideje i izrastu u obrazovane kreativne građane naše zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza