Rekreativni sadržaji na Termalnoj Rivijeri Ilidža

23.09.2011. 09:59 / Izvor: eKapija.ba
Rekreativni sadržaji na Termalnoj Rivijeri Ilidža

Termalna Rivijera Ilidža svojim posjetiocima u sklopu sportsko-rekreativnih programa u novoj sezoni, pored redovnih programa, nudi pilates i školu plesa.

Termalna Rivijera Ilidža uz stručni kadar pruža sadržaje za sve generacije, kako bi boravak kupača učinila što ugodnijim.

Pilates je program koji je jedan od omiljenih sadržaja koje ovaj aqua park nudi, te je formiran s ciljem jačanja mentalnog i fizičkog zdravlja, kao i povećavanja fleksibilnosti, ali i ojačavanja mišića. Vježbanjem sa naglaskom na tehnike disanja se istovremeno istežu i jačaju svi mišići, pri čemu se tijelo koristi kao uteg, što rezultira snažnim, elastičnim i izdržljivim mišićima. Velika prednost pilatesa je što jača bazičnu snagu, povećava balans, koordinaciju i umanjuje stres. Posebno pogoduje činjenica da je namijenjen svim dobnim skupinama, kao i trudnicama i muškarcima.

Termalna Rivijera Ilidža se posebno pobrinula i za majke sa djecom koje mogu slobodno povjeriti dijete instruktoru plesa dok one uživaju u časovima pilatesa. Naime, paralelno sa terminima pilatesa, održava se i škola plesa. Tako za djecu različite dobi, ovaj aqua park nudi časove modernog i hip-hop plesa, kao i breakdance-a sa instruktorima, gdje se grupe za vježbu raspoređuju na osnovu dobne skupine.

Treninzi se održavaju 2 puta sedmično, utorkom i četvrtkom u predvečernjim i večernjim terminima. Mjesto održavanja je u maloj sali za izvođenje vježbi u Tropskom Vrtu Termalne Rivijere Ilidža. Mjesečna članarina za jedan od spomenutih programa je 15,00 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza