Bh. turistički filmovi ponovo osvajaju nagrade

06.06.2011. 10:51 / Izvor: eKapija.ba
Bh. turistički filmovi ponovo osvajaju nagrade

Na ovogodišnjem International Tour Film Festival 2011 koji je održan u gradu Lecce u Italiji, od 25. do 28. maja 2011. godine, bosanskohercegovački filmovi "Kad ćuprija spava" i "San o Ajvatovici" osvojili su tri nagrade.

Filmovi autora Janesa Tadića producirani od strane agencije za komunikacije MARK IN, izazvali su veliko interesovanje kod festivalske publike. Tako je film "Kad ćuprija spava" osvojio Grand Prix za najbolji turistički film, a film "San o Ajvatovici", Grand Prix za najbolji turističko-vjerski film. Pored ove dvije nagrade, nagradu za kameru u filmu "San o Ajvatovici" je osvojio Njemčević Samir, član uspješnog tima MARK IN agencije.

"Moram istaći da smo na ovom festivalu dobili priznanja koja su pečat dvogodišnjeg rada mene kao autora i agencije za komunikacije MARK IN. Zadovolji smo osvojenim nagradama koje su nam dale još više elana i motivacije da stvaramo i realizujemo nove projekte i filmove", istakuo je Janes Tadić, autor filmova.

Nagrade su dokaz da je BiH riznica turističkih destinacija koje imaju svoju istoriju i svoje legende i koje čekaju da budu ispričane i prenesene na filmsko platno. Na ovaj način će biti sačuvane od zaborava i ostati budućim generacijama u naslijeđe. Agencija za komunikacije MARK IN, stavlja na raspolaganje kapacitete svoje produkcije, svima onima koji žele uraditi film o svom kraju, opštini, gradu, kantonu, turističkoj destinaciji i sl.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza