Mark IN nastavlja realizaciju projekta "Odličan 5 plus!"

21.10.2011. 12:44 / Izvor: eKapija.ba
Mark IN nastavlja realizaciju projekta 'Odličan 5 plus!'

Mark IN agencija za komunikacije, početkom oktobra započela je sa realizacijom nove sezone kratkih edukativno-informativnih emisija u okviru projekta prevencije maloljetničke delikvencije "Odličan 5+!" u kojima stručna lica, pod vođstvom pedagoga, kreiraju sadržaj o pravilnom odgoju i komunikaciji sa djecom.

Emisija "Odličan 5+!" emituje se svakim radnim danom u 15 sati, u okviru programske sheme televizije BHT1. Televizija RTRS također će uskoro započeti sa emitiranjem novih edukativno-informativnih emisija u okviru svoje programske sheme.

Tendencija rasta maloljetničke delinkvencije predstavlja veliki društveni problem, koji kod većine građana Bosne i Hercegovine stvara osjećaj nesigurnosti i zabrinutosti. Cilj projekta "Odličan 5+!" ogleda se u prevenciji maloljetničke delikvencije, koja je danas sve prisutnija. Rješavanje ovog društvenog problema iziskuje sistemski angažman pojedinaca, ali i institucija u svim strukturama i segmentima društva počevši od roditelja koji predstavljaju stub u odgoju djeteta, škola kao odgojnih institucija, zakonodavaca, policije, sudstva te medija. Projektom se želi postići efektnija edukacija roditelja, koji nisu upotpunosti upućeni u metodologiju pravilnog odgoja. Savjeti ovakve vrste itekako su korisni u današnjem vremenu kada sve manje razmišljamo o pravilnom odgoju djece, a sve više trčimo za kapitalom. Emitovanjem predviđenih emisija "Odličan 5+!" , u medijima, metode rješavanja ovog problema postat će dostupnije širim masama, ističu iz agencije Mark IN.

Više informacija o ovom projektu možete saznati putem www.markin.ba i www.odlican5plus.ba/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza