Top Meblo Office Info: Kako napraviti izbor tekstila?

28.04.2010. 09:17 / Izvor: eKapija.ba
Top Meblo Office Info: Kako napraviti izbor tekstila?

Danas je pravi dan za razmišljanje o nabavci. Top Meblo i fabrika namještaja «Standard» Vas pozdravljaju na početku vikenda, kada je za Vas pripremljeno više od 2000 proizvoda sa mnogim sniženjima. Dobro došli!

Danas govorimo o tekstilu. Tekstil ima značajnu ulogu u uređenju savremenog enterijera, zauzima procentualno mnogo površina, ima upotrebnu i dekorativnu, te često termičku ili higijensku funkciju, može i značajno da utječe na estetiku pojedinih prostorija ili pak cijelog stana. Tekstil se u sklopu enterijera pojavljuje kao presvlaka na namještaju, ili u obliku zavjesa, prekrivača, stoljnjaka, ćilima ili tepiha.

Pri izboru tekstila treba voditi računa o usklađenosti raznih vrsta tkanina, boja i dezena.

Pretjerana količina tekstila u manjoj prostoriji djeluje veoma zasićeno, smanjuje prostor i čini se neosvijetljenim. Pri usklađivanju boja u jednom prostoru treba voditi računa o harmoniji boja, pa i o ličnom ukusu. Najefektnije su kombinacije jednobojnih i dezeniranih tkanina.

Trenutno, što se tiče tkanina i boja, svi enterijeri dosta podsjećaju na orijentalni stil ili na kinesku kulturu, neobične tkanine sa pomalo kičastim dezenima, nekim ornamentima ili japanskim i kineskim slovima ili čak sa motivima iz kineske mitologije.

Proizvodi za danas su ugaoni radni stolovi. U salonima «Top Meblo» ih možete naručiti u više varijanti, napraviti postolje od metala, ili izabrati svoj sto u određenoj dimenziji. U ponudi se nalaze stolovi dimenzija 140x140, 140x160 i 160x160 centimetara, a cijena se kreće u rasponu od 429 do 459 KM. Ovi uredski stolovi su izrađeni od najkvalitetnije iverice i posjeduju informatičke vodilice za kablove, tako da kompjuter bez problema možete postaviti na sto.

Požurite i ovog vikenda ne propustite sniženja u salonima «Top Meblo», u Tuzli i Sarajevu. Samo za Vas su tu popusti od čak 70%. Ako je vrijeme da zamijenite ili nadopunite svoj namještaj, ovo je prava prilika koja se ne propušta. Čekamo Vas!

Za današnju ponudu izdvajamo još četiri snižena proizvoda, a to su ormar Goja koji je snižen za 20% i sada ga možete nabaviti za 1999 KM, kompjuterski sto koji može biti vaš za 99 KM, cipelar koji je snižen sa 139 na 89 KM, te klub stoliće koji su sniženi za cijelih 80% i sada koštaju samo 50 KM.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17.30, čitajte na portalu Sarajevo-x.com i svakim radnim danom na portalu eKapija.ba. Srijedom pronađite prilog u Dnevnom avazu, te pročitajte naš članak. Slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour i posjetite stranicu www.top-meblo.ba. Ako postanete član Top Meblo Home Infoa i na Facebooku, tamo Vas očekuju i nagrade.

Emisije gledajte i na YouTube OVDJE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza