Borba ulagača

Wall Street: Minimalne promjene uoči ključnog podatka o inflaciji

10.04.2024. 07:40 / Izvor: seebiz.eu
berza

Dow Jones Industrial Average zatvorio je s minimalnim padom, a ulagači su se borili da povrate nešto pozitivnog zamaha.

Dow Jones Industrial Average zatvorio je s minimalnim padom, a ulagači su se borili da povrate nešto pozitivnog zamaha uoči objave ključnih podataka o inflaciji u SAD-u.

Indeks 30 dionica skliznuo je 9,13 bodova, ili 0,02%, na 38.883,67. Na svojoj najnižoj sjednici, Dow je pao za 320,71 bod, ili 0,82%. S&P 500 je zabilježio rast od 0,14% i završio na 5.209,91, dok je Nasdaq Composite dodao 0,32% i zatvorio na 16.306,64.

Proizvođač čipova Nvidia pao je 2%. Nekoliko velikih tehnoloških imena također je bilo negativno tijekom dana, s Metom i Netflixom u padu od oko 0,5% odnosno 1,6%.

Izvješće o indeksu potrošačkih cijena za ožujak predviđeno je za objavu u srijedu u 8:30 ujutro ET. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekuju da će inflacija u ožujku porasti za 0,3% na mjesečnoj osnovi.

Ulagači će pažljivo pratiti podatke dok traže tragove o tome kada će Federalne rezerve početi snižavati stope. Trenutno je pitanje hoće li smanjiti stope u lipnju, prema alatu FedWatch grupe CME.

"Tržište je bilo u zastoju posljednjih tjedan dana, zabrinuto za Fed i njegovu predanost smanjenju kamatnih stopa", rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg u CFRA Research. "Očitavanje CPI-ja veće od očekivanog, i na glavnoj i na osnovnoj razini, moglo bi na kraju pokrenuti katalizator za korekciju."

Jamie Cox, upravni partner Harris Financial Group, primijetio je da bi rasprodaja u utorak također mogla biti sezonska reakcija tjedan dana prije Dana poreza.

“Puno je ljudi koji prodaju imovinu da bi platili porez. To se događa svake godine. Dakle, postoji neka vrsta skupa tih [višestrukih] čimbenika", rekao je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital