Pauza / KULTURA I FILM

BH Telecom sponzor manifestacije "Mostarsko ljeto"

26.06.2018. 09:12 / Izvor: Akta.ba

Ovogodišnja međunarodna kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto" počela je 23. juna i trajat će do 19. augusta 2018. godine. Među sponzorima i ove godine je BH Telecom, koji treću godinu zaredom sponzoriše ovu manifestaciju prepoznatu među širom društvenom zajednicom.

Kao i prethodnih godina tako i ove, učesnici su umjetnici ne samo iz Mostara i BiH, nego i iz zemalja Europe i svijeta. Pripremljen je program s više od 40 različitih sadržaja, uključujući brojne predstave, koncerte, izložbe i naučne skupove koji će zasigurno okupiti veliki broj interesanata. Festival Mostarsko ljeto na ovaj način ispunjava svoju osnovnu funkciju, a to je jačanja i obogaćivanja kulturnog života u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija pomaže veliki broj sportskih, kulturnih i ostalih događaja, te je i ugovor sa Centrom za kulturu u Mostaru potpisan u cilju unaprijeđenja pomenute manifestacije koja zasigurno doprinosi jačanju kulturne i turističke perspektive u Bosni i Hercegovini.

Pomenuti ugovor je potpisan u zgradi Direkcije Mostar od strane direktora date Direkcije, mr. Adila Šute i direktora Centra za kulturu gdina Senada Suljića.

''Manifestacija je internacionalnog karaktera i, samim tim, značajna ne samo za Mostar, nego i za cijelu državu, regiju, pa i šire, a na naše veliko zadovoljstvo izazvala je veoma pozitivne reakcije naših građana, kao i turista koji u sve većem broju posjećuju naš grad'', kazao je Suljić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza