Cinema City dio velikog europskog simultanog prikazivačkog eventa Lux Film Days

Pauza / KULTURA I FILM

Cinema City dio velikog europskog simultanog prikazivačkog eventa Lux Film Days

29.10.2019. 09:41 / Izvor: Akta.ba

Multiplex Cinema City sa ponosom najavljuje da je jedan od učesnika eventa Lux Film Days, kojeg organizira Europa Cinemas sa udruženim snagama Europskog Parlamanta i Europske Komisije, a u pitanju je simultano prikazivanje europskih filmskih naslova koji se istovremeno prikazuju u više europskih kina.

Većina europskih filmova priklazuje se samo u zemljama produkcije, te se rijetko distribuira izvan njihovih  granica. Ta činjenica još više zapanjuje ako uzmemo u obzir da je više od 60 % filmova koji se prizkazuju u EU-u nastalo u Europi, a da ti filmovi u kina privuku tek trećinu europske publike. Kako bi potaknuo distribuciju visokokvalitetnih europskih filmova i stimulirao društvenu debatu u europskom javnom prostoru, Europski parlament utemeljio je Filmsku nagradu LUX.  U okviru te nagrade, Parlament sudjeluje u finansiranju titlovanja triju filmova iz službene konkurencije na 24 jezika Unije, čime pomaže u izradi nacionalne kopije finalista za svaku zemlju i olakšava njihovu distribuciju diljem Europe. Zahvaljujeući tome, odabrani filmovi dopiru do šire publike i steknu bolje izglede za uspijeh na tržištu.

Simultanim projekcijama filmskih naslova koji se takmiče za prestižnu nagradu Lux Film Prize pridružuje se i Cinema City 07. novembra sa projekcijom španskog naslova "The Realm" sa početkom u 20:00h.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Zbog ograničenog kapaciteta svi zainteresirani gosti mole se da preuzmu gratis ulaznice za ovaj event na blagajnama Cinema Ciyja.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza