Debitanti odigrali sjajan meč: J Academy do pobjede nad Bosnalijekom

27.12.2017. 09:21 / Izvor: SCsport.ba

Do kraja ovog večeras najzanimljivijeg susreta Tešanović je Javnom Servisu donio poravnanje, te je susret završen podjelom bodova, odnosno sa rezultatom 2:2.

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći odigrane su tri utakmice petog kola Sport Centar Business lige.

BH Telecom savladao je BBI Banku sa 3:2, dok je J Academy istim rezultatom slavila preokretom protiv Bosnalijeka. Sjajan meč viđen je u derbiju debitanata – Top Shopa i Javnog servisa BiH (2:2).

BH Telecom – BBI Bank 3:2 (Suljević, Granilo, Borovina / Kadrić, Arapčić)

Telecom je na početku utakmice ekspresno preko Suljevića i Granila stigao do vodstva, ali Bankari su se brzo sabrali pa preko Kadrića došli do smanjenja vodstva. Do kraja poluvremena, promjena nije bilo te se sa 2:1 u korist BH Telecoma otišlo na odmor.

U nastavku Borovina je ponovo Telecom doveo na plus dva, da bi meč zaključio Arapčić i tako je na kraju BH Telecom slavio tešku pobjedu od 3:2.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Granilo, Musić, Avdić, Junuzović, Borovina, Tipura, Čardaklija, Karić, Suljević.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić.

Bosnalijek – J Academy 2:3 (Memišević, Mrguda Erm. / Prljača x2, Ligata)

Bosnalijek je nakon čvrste igre na početku susreta prvi stigao do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio je Memišević. U nastavku J Academy je preko Prljače stigao do poravnanja, te se sa 1:1 otišlo na odmor.

U nastavku je Mrguda ponovo Bosnalijek doveo do vodstva, ali Ligata svojim pogotkom donosi novo poravnanje, da bi Prljača u posljednjim minutama postigao pogodak za preokret i pobjedu Akademaca od 3:2.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Hasanović, Pećanac, Memišević, Zubetljak, Pipić, Kapidžija, Ražanica, Sućeska.

J Academy: Bečirović, Salkić, Omerović, Memić, Prljača, Sinković, Nekić, Ligata.

Top Shop – Javni Servis BiH 2:2 (Smajlović, Malokas / Ljuca, Tešanović)

Javni Servis je na početku krenuo agilno, pa je preko Ljuce stigao do vodstva. U nastavku Smajlović je donio poravnanje Top Shopu, da bi Malokas svojim pogotkom donio potpuni preokret.

Do kraja ovog večeras najzanimljivijeg susreta Tešanović je Javnom Servisu donio poravnanje, te je susret završen podjelom bodova, odnosno sa rezultatom 2:2.

Top Shop: Duranović, Fejzagić, Pašović, Bihorac, Zahirović, Piplica, Malokas, Kovač, Pašić, Bećar, Mutić, Begić, Mujanović, Mustafaj, Hadrović, Muslim, Smajlović, Hajdar.

Javni Servis BiH: Delić, Isen, Holjan, Pamuk, Karaman, Baždarević, Pazalja, Močević, Babić, Džanković, Crepulja, Nurković, Vila, Tači, Ljuca, Hodžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza