Pauza

Deseto izdanje "Društva znanja" na TV OBN

10.10.2008. 09:51 / Izvor: eKapija.ba

Ekipa emisije "Društvo znanja" koju produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom, po deseti put je sa vama na programu televizije OBN u subotu, 11. oktobra u 15 sati i 5 minuta. Ovo izdanje emisije donosi niz aktuelnih sadržaja, ponajprije onih koji se odnose na dešavanja u BIH.

Svjetski renomirani Crans Montana Forum koji odslikava interese najrazvijenijih zemalja svijeta svoju posebnu sesiju održao je u Sarajevu o čemu je pripremljen poseban izvještaj. "Društvo znanja" predstavlja vam jednog od najmlađih doktora sa jednog od najboljih svjetskih univerziteta američkog Harvarda, doktora Emira Kamenicu. Ovaj Sarajlija se kao izbjeglica našao sa porodicom u Americi, da bi upornim radom i školovanjem, stigao u sami vrh američke naučne elite a sa svojih 30 godina danas je profesor na univerzitetu u Čikagu.

U emisiji će biti objavljen i poučan prilog o historijatu dodjele Nobelove nagrade te imena ovogodišnjih dobitnika iz pet kategorija.

Predsjednik Akdemije nauka i umjetnosti BiH prof.dr. Božidar Matić gledaocima će predstaviti kultno djelo "Ekonomija" američkog autora Pola Samuelsona kroz rubriku "Izlog knjige".

Svi redovni gledaoci znaju da sponzor emisije BH Telecom nagrađuje njihovo znanje pa će i ovaj put moći odgovarati na nagradno pitanje i osvojiti jednu od nagrada. To su web kamera, usb stick, blue tooth slušalica, ruksak i peškir sa logom BH Telecoma te jedan od tri vrste mobitela sa ULTRA start paketom od 10 KM te dopuna od 5 KM svaki mjesec narednu godinu dana.

Redakciji emisije "Društvo znanja" možete se javiti putem e-maila dz@fotoart.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza