HG Budvanska rivijera: Renovirana Slovenska plaža očekuje goste iz BiH

08.05.2013. 15:27 / Izvor: eKapija.ba
HG Budvanska rivijera: Renovirana Slovenska plaža očekuje goste iz BiH

Budvanska rivijera, najveća hotelska kompanija u Crnoj Gori predstavila se danas u Sarajevu na druženju sa turističkim agencijama i sa medijima kako bi najavili najavili nastupajuću sezonu.

Budvanska rivijera, najveća hotelska kompanija u Crnoj Gori predstavila se danas u Sarajevu na druženju sa turističkim agencijama i  medijima kako bi najavili nastupajuću sezonu.

Prisutnima su se obratili Sanela Kahrović, direktorica marketinga grupacije, te Faruk Čaluk, direktor Predstavništva Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u BiH.

(Faruk Čaluk i Sanela Kahrović)

U svom uvodnom obraćanju Kahrović je istakla da su ovdje svake godine jer je za grupaciju sa dugom tradicijom pružanja ugostiteljskih usluga tržište Bosne i Hercegovine izuzetno značajno.

"Prošle godine smo sa ovog tržišta ostvarili preko 3.600 gostiju, sa preko 18.000 noćenja, što je veoma značajna brojka za nas i crnogorski turizam, tako da se nadamo da ćemo i ove godine ovom renomiranom ponudom uspjeti da ponudimo da gosti sa ovog tržišta dođu u još većem broju", kazala je Kahrović.

Koliko su turisti Bosne i Hercegovine značajni za Crnu Goru govori podatak da je Nacionalno predstavništvo turističke organizacije Crne Gore u BiH otvoreno kao drugo u svijetu. Tako se Bosanci i Hercegovci još uvijek mogu svrstati na 3. ili 4. mjestu posjetilaca koji tokom godine dođu u Crnu Goru, a radi se o broju od 100.000.

Također, otvaranjem predstavništva procenat dolazaja je uveliko skočio i svake godine raste bar za dva procenta.

"Crna Gora je zadnje četiri godine otvorila svoja vrata bh. građanima koji su to objeručke prihvatili. U prilog činjenici da su građani BiH prihvatili Crnu Goru kao svoju destinaciju za ljetovanje, potvrđuje podatak da je 2009. u odnosu na 2008. godinu ostvareno 10% više dolazaka", podsjetio je Čaluk, napominjući da Crna Gora u zadnje vrijeme jako puno ulaže u turizam koji je u ovoj zemlji osnovna privredna grana.

Po njegovima riječima, iskustva mnogih koji su posjetili ovu zemlju potvrđuju da nisu imali zamjerki za bilo šta, te da su uživali u dobroj hrani, provodu, te mentalitetu ljudi....Čak i ako ih bude, onda se domaćini trude da svake godine poprave ono što nije valjalo prethodne, da bi sezona bila što uspješnija.

Kada je riječ o destinacijama koje prednjače u posjeti naših građana, uglavnom je to Budva, mjesto dobrog provoda, dok oni koji žele mir i liječenje odlaze u Herceg Novi, kao i Bar i Ulcinj. U Ulcinju zbog poznatog ljekovitog pijeska i pješčanih plaža, a Bar zbog ambijenta bliskom našem.

Nosilac turističkog razvoja

Budvanska rivijera je već decenijama pozicionirana kao nosilac turističkog razvoja Crne Gore, a kao jedan od pionira crnogorske privatizacije danas raspolaže sa više od 3.500 kreveta. U sastavu Hotelske grupacije Budvanska rivijera su sedam hotela od čega su četiri njihova, a tri u podzakupu. Turističko naselje Slovenska plaža je najpoznatiji turistički kompleks koji nakon potpune adaptacije raspolaže sa 1.016 smještajnih jedinica koje od prošle godine nosi 4 i 3+ zvjezdice. 

"Želimo da ponudimo potpuno novu Slovensku plažu koja je najpoznatiji brand u Crnoj Gori i potpuno prepoznatljiv na svim emitentnim tržištima ovoga regiona. Sve smještajne jedinice su potpuno renovirane, kao i svi bazenski i restoranski kompleksi i animacije. Inače, ona je poznata po porodičnom turizmu, tako da gosti koji se odluče doći sa svojim mališanima, sigurno je da će uživati u programu koji Hotelska grupa Budvanska rivijera nudi", istakla je Kahrović, dodajući da je njihovo strateško opredjeljenje da podižu nivo kvaliteta smještajnih jedinica i svojim gostima ponude jedan novi kvalitet.

Inače, u sastavu Hotelske grupe Budvanska rivijera su i hotel Aleksandar u Budvi, i hoteli Palas i Castellastva u Petrovcu, a od nedavno i hotel Piva u Plužanima. Dva najelitnija objekta ove kompanije, često nazivana biserima crnogorske obale Grad Hotel Sveti Stefan i hotel Miločer, nalaze se pod višegodišnjim zakupom jedne od najprestižnijih svjetskih kompanija Aman Resorts.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza