Netflix je izgubio blizu milion pretplatnika u posljednja tri mjeseca

20.07.2022. 10:28 / Izvor: Agencije
Netflix

Netflix je objavio izvješće za drugi kvartal 2022. otkrivši da je u tom razdoblju izgubio 970 tisuća pretplatnika, unatoč činjenici da je tada izašla četvrta sezona popularne serije Stranger Things.

Netflix je objavio izvješće za drugi kvartal 2022. otkrivši da je u tom razdoblju izgubio 970 tisuća pretplatnika, unatoč činjenici da je tada izašla četvrta sezona popularne serije Stranger Things.

Iako je riječ o prilično velikoj brojci, ipak je manja od one koju je Netflix predvidio u travnju s projekcijom gubitaka 2 milijuna pretplatnika. Projekcija je obuhvatila gubitak 700 tisuća pretplatnika iz Rusije nakon što je streaming gigant napustio zemlju zbog invazije na Ukrajinu.

Još uvijek na vrhu?

Netflix je u svojem izvješću za drugi kvartal dioničarima otkrio kako ima 220.67 milijuna pretplatnika na globalnoj razini te očekuje porast broja pretplatnika u trećem kvartalu za milijun novih korisnika.

Ukratko , Netflix je izgubio 1.3 milijuna pretplatnika u SAD-u i Kanadi, stagnirao u Latinskoj Americi, izgubio otprilike 770 tisuća pretplatnika u Europi i zapadnoj Aziji, no dobio milijun novih pretplatnika iz područja Azije i Pacifika.

Gotovo je s bingeanjem?

Netflix je u međuvremenu uveo neke nove promjene, poput odmaka od binge-release prakse. Četvrta sezona megapopularne serije Stranger Things koja je nominirana za 13 Emmyja izašla je u dva nastavka. Prvih sedam epizoda emitirano je 27. svibnja dok su posljednje dvije izašle 1. srpnja što se nije svidjelo fanovima, baš kao ni vijest da će započeti s naplaćivanjem dijeljenja lozinki.

Iz Netflixa najavljuju velika ulaganja s procijenjenih 18 milijardi dolara koliko će potrošiti na razvoj sadržaja ove godine. A što nam sve pripremaju, ostaje za vidjeti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza