Efikasan rad izvan ureda sve je važniji

16.01.2014. 09:57 / Izvor: eKapija.ba
Efikasan rad izvan ureda sve je važniji

Meteorski rast smart telefona, tableta i ostale mobilne tehnologije dramatično je promijenio način rada, posebno kada je riječ o upravljanju informacijama.

Svjedoci smo niza promjena na tržištu skeniranja dokumenata tokom godina, koje pretežno predvodi razvoj IT tehnologija, infrastrukture i poslovnih praksi. Meteorski rast smart telefona, tableta i ostale mobilne tehnologije dramatično je promijenio način rada, posebno kada je riječ o upravljanju informacijama. Mobilnost je od ključne važnosti, a uočen je i porast u obimu i različitosti dokumenata koji se svakodnevno obrađuju.

U 18 evropskih zemalja, Canon je sproveo nezavisnu studiju o trendovima uredske tehnologije, koja je obuhvatila više od 1.600 uposlenika i donosilaca odluka. Opći zaključak je da su mnoge organizacije vrlo spore kad je riječ o promjenama s ciljem pospješivanja radne prakse krajnjih korisnika.[1]

Izvještaj je pokazao da, u odnosu na raniji period, 30% više uposlenika radi van ureda, te je tehnologija koja omogućava efikasan rad van tradicionalnih uredskih okvira, postala ključna uz mogućnost skeniranja dokumenata na terenu i njihovo dijeljenje putem Cloud-a.

Kao odgovor na zahtjeve klijenata za mobilnošću, Canon je lansirao ultra-kompaktni skener imageFORMULA P-208, jedan od najmanjih mobilnih skenera zasnovanih na snazi USB-a. Software podržava Cloud usluge, sadrži dual-image senzore, postojan izvor LED svjetlosti, automatski prepoznaje veličinu stranice, što je garant visoke kvalitete i značajne uštede vremena. Iako se nerijetko za skeniranju na terenu koriste kamere smart telefona, one brzo dostižu svoj limit kad je riječ o obimnijem skeniranju i kvaliteti slike.

Izvještaj pokazuje da jedan od tri krajnja korisnika ne bi bio u stanju obavljati svoj posao bez tradicionalne uredske opreme kao što su printeri, skeneri ili kopir mašine. Potražnja za mobilnim radom neće zamijeniti tradicionalne uređaje u bliskoj budućnosti, ali podstiče nabavku dodatnih uređaja, poput smart telefona i tableta. Istovremeno, više od trećine ispitanika ističe da printeri ili skeneri s bežičnom konekcijom imaju pozitivan učinak na njihovu produktivnost, dok gotovo svi ispitanici smatraju vrijednim automatsko slanje skeniranih dokumenata na Cloud.

[1] Office Insights izvještaj je rezultat nezavisne studije koju Canon sprovodi o trendovima uredske tehnologije širom 18 evropskih država. Istraživanje se sastoji od online ankete 1,671 uposlenika, uključujući 300 donosilaca odluka različitih sektora i dodatnih 60 detaljnih telefonskih intervjua s odabranim krajnjim korisnicima iz 12 država.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza