Počeo MS NetWork 4!
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počeo MS NetWork 4!

Otvorena četvrta Microsoft poslovno tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini sa oko 550 učesnika i preko 80 predavanja

14.04.2014. 12:46 / Izvor: eKapija.ba

Danas je u kongresno-turističkom centru Banja Vrućica otvorena konferencija Microsoft NetWork 4 pozdravnim govorima Omara Krivošije, direktora Microsofta BiH, Enisa Šahinovića, direktora programa konferencije MS NetWork 4, Damira Dizdarevića, menadžera MS CPLS edukacionog centra Logosoft  i Dejana Cvetkovića, Microsoft CEE.

"Pripala mi je čast da otvorim Microsoft NetWork konferenciju, koja je u protekle četiri godine postala najrespektabilnija IT konferencija u BiH.  Ovaj događaj kontinuirano promovira upotrebu informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata bh društva kao što su obrazovanje i javna uprava i stoga je zadovoljstvo još veće jer smo istrajali zajedno sa našim partnerima, klijentima, programerima i IT entuzijastima. Svake godine uspijevamo da privučemo sve veći broj učesnika kako iz naše zemlje tako i zemalja regije, a što je najbitnije i kvalitetnih predavača.  Ove godine smo još bolji sa čak 28 predavača sa Microsoft MVP titulom, a to ide u prilog činjenici da je MS NetWork postao mjesto gdje dijelimo najnovije informacije iz svijeta Microsofta i IT trendova uopšte", izjavio je Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH.

U nastavku konferencije, oko 550 učesnika će imati priliku da prisustvuje na preko 80 kvalitetnih predavanja raspoređenih u 6 paralelnih smjerova: BIZ, IT PRO, DEV, MS Community, Case Studies i EDU.

Kao i svake godine tematika od značaja za cjelokupno bh društvo je odabrana za značajanu diskusiju pri Okruglom stolu na temu: „Obrazovanje u svjetlu zapošljivosti – kakav kadar je potreban poslodavcima, a kakav proizvode obrazovne institucije”, koja će se također održati danas i to uz učešće predstavnika Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Slobomir P Univerziteta, portala posao.ba, Agencije za zapošljavanje i rad BiH, te kompanija Lanaco, Logosoft i Mistral Technologies. Zaključci ovog Okruglog stola će biti predstavljeni javnosti nekoliko dana nakon konferencije sa prijedlogom konkretnih aktivnosti.

Fokus konferencije će biti na prezentaciji novih Microsoft proizvoda, rješenja i tehnologija, među kojima su teme vezane za produktivnost, infrastrukturu i sigurnost, aplikacijsku, klijentsku i razvojnu platformu, uz teme vezane za poboljšavanje poslovanja te rješenja koja se koriste u edukaciji. 

Inovacije koje će biti predstavljene ove godine su tražene od strane korisnika.  Microsoft je uvijek na istoj putanji kao i korisnici s tim da se ide i korak dalje sa predpostavkom gdje žele biti.  Sve to je obuhvaćeno sa Office 365 servisom, Windows Phone 8 i Windows 8.1 tabletom, koje će prezentirani u naredna dva dana. Windows 8.1 uređaji i telefoni, te povećanje broja aplikacija koje su dostupne  krajnjim korisnicima uz OneDrive platformu koja predstavlja nadogradnju Microsoft servisa SkyDrive i omogućava besplatne cloud usluge za različite platforme.  

Ovogodišnju konferenciju podržali su brojni sponzori i partneri Microsoft-a. Platinasti sponzor je Logosoft, zlatni sponzori su LANACO, KING ICT, NOKIA, CT COMPUTERS BA, Combis, K2, Check Point, a srebreni Prestigio, BBS, Mistral Technologies, Canon, R&S Sarajevo, TeamWork, Conference@Net. Za osiguranje konferencije probinulo se Sarajevo Osiguranje, a medijski partneri su: hardwarebase.net, ekapija.ba, seebiz.net, fena.ba, eakademik.com, ATV, promotor.ba, depo.ba i Dnevni list.

Program konferencije i ostali planirani sadržaji nalaze se na zvaničnoj web stranici www.msnetwork.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti