Canon širi PIXMA seriju s pet novih modela za kućnu i poslovnu upotrebu

30.01.2014. 12:11 / Izvor: eKapija.ba
Canon širi PIXMA seriju s pet novih modela za kućnu i poslovnu upotrebu

Canon je predstavio pet novih modela printera serije PIXMA – PIXMA iP8750, iX6850, MX475, MX535 i iP2850. Ovi uređaji predstavljaju nadogradnju serije za kućnu i profesionalnu upotrebu.

Canon je predstavio pet novih modela printera serije PIXMA – PIXMA iP8750, iX6850, MX475, MX535 i iP2850. Ovi uređaji predstavljaju nadogradnju serije za kućnu i profesionalnu upotrebu, te dva nova modela A3+ printera. Privlačnog dizajna i jednostavna za upotrebu, Canon linija PIXMA printera dizajnirana je da podrži rad zahtjevnih korisnika s nizom opcija za printanje, te photo-lab kvalitet ispisa i poslovnih dokumenata.

Model PIXMA iP8750, idealan je za foto entuzijaziste koji žele mogućnost brzog printanja fotografija zadivljujuće kvalitete. Objedinjavajući sistem od šest boja, koji uključuje i individualnu sivu tintu, pruža izuzetno visokokvalitetan ispis fotografije u boji, kao i gradaciju kad je riječ o mono ispisima, zahvaljujući sistemu od minimum 1pl kapi tinte i do 9600dpi print rezolucije. Štampanje A3+ fotografija i dokumenata bez ivica, model iP8750 nudi brzinu printanja po ISO ESAT standardima od 14.5 ipm za mono i 10.4 ipm za kolor i printanje A3 fotografija za cca. 2 minute. Podržava wi-fi konekciju, Google Cloud Print i Apple AirPrint™ podršku. Model obuhvata Direct Disc Printing.

Idealan za printanje velikih formata, postera i fotografija, model PIXMA iX6850 zamjenjuje postojeći iX6550 i predstavlja printer A3+ formata visokih performansi. S Ethernetom i sposobnošću bežične konekcije, podržava wireless koji je idealan i za kućnu i upotrebu u uredu. Kompatibilan je s Canon’s PIXMA Printing Solutions aplikacijom, Google Cloud Print i Apple AirPrint™, čime korisnicima pruža mogućnost jednostavnog printanja sa smart uređaja.

Dizajniran za jednostavno štampanje u većem obimu, iX6850 producira dokumente visoke kvalitete sa živopisnom grafikom i prekrasnim photo-lab kvalitetom ispisa zahvaljujući sistemu od 5 spremnika tinte koji obuhvata pigmente crne i spremnike u boji. Pruža veliku brzinu printanja u skladu s ISO ESAT 14.5 ipm za mono i 10.4 ipm za kolor A4 dokumente. Korisnici mogu kreirati postere i poslovne dokumente s jednostavnim pristupom Canon’s Solutions Templates softveru. Podržavajući opcionalni PGBK single XXL crni kertridž, iX6850 dopušta korisnicima da štampaju do cca 1.000 stranica , povećava produktivnost i reducira broj zamjena spremnika tinte.

Nudeći visoku produktivnost i sofisticirani softver za kućnu upotrebu, novi model PIXMA MX475 i MX535 All-in-One uređaji objedinjavaju opcije printanja, kopiranja, skeniranja i slanja faksom. Da bi se pospješio radni proces u uredu, novi modeli omogućavaju kopiranje i skeniranje više stranica, zahvaljujući automatskom uvlakaču za dokumente visoke brzine kapaciteta od 30 stranica, te efikasno arhiviranje dokumenata.

Za kućnu upotrebu, Canon je predstavio efikasan, kompaktan model PIXMA iP2850, posebno dizajniran za svakodnevnu upotrebu, koji zamijenjuje trenutni model iP2700. Model pomaže pri uštedi energiju putem Auto Power Off funkcije, koja automatski gasi printer kada nije u upotrebi određen vremenski period.

Pet novih modela PIXMA printera prihvata XL kertridže koji su veći i ekonomičniji od standardnih. Model iX6850 ima i opcionalni XXL spremnik za pigment crne tinte, za ispis do 1.000 stranica A4 formata dokumenata bez potrebe za zamjenom . Kako XL tako i XXL kertridž nude između 30 i 50% uštede  po stranici u poređenju sa standardnim ekvivalentima.

Svi novi modeli PIXMA printera uključuju Canonov softver My Image Garden, jednokratnu platformu koja kombinira sve Canonove PIXMA softvere u jedan interfejs, jednostavan za upotrebu i osigurava navigaciju između funkcija printanja i skeniranja bez napora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza