mojTaxi Touch'n'Go: Usluga koja omogućava najbrži put do taxija u Sarajevu

10.10.2014. 09:07 / Izvor: eKapija.ba

Aplikacija pruža jednostavan i brz načina pronalaska slobodnog taxija i poziva vozila.

Građani Sarajeva, od prošle sedmice mogu putem smartphone aplikacije pronaći slobodan taxi i pozvati ga. U prvih 7 dana testnog rada mojTaxi aplikacije, na servis se registrovalo 800 osoba, a aplikacija je preuzeta na preko 1000 uređaja. U prosjeku se sada oko 100 osoba registruje svaka 24 sata koristeći mojTaxi aplikaciju.

Dakle, radi se o aplikaciji koju su uradili programeri iz Bosne i Hercegovine, a testiranje i saradnju na kreiranju aplikacije ponudilo je Udruženje taxi vozača "Sarajevo Taxi”.

Aplikacija pruža jednostavan i brz načina pronalaska slobodnog taxija i poziva vozila, a tokom vožnje možete uživati i u besplatnom internetu koje nude vozila koja pozovete putem ove zanimljive aplikacije.

Budući da se radi o testnoj fazi, trenutno je korisnicima mojTaxi aplikacije na raspolaganju 50 vozila Sarajevo Taxija, koji se mogu pozvati tapom na pin u aplikaciji ili putem automatskog odabira najbližeg slobodnog vozila. U planu je povećanje kapaciteta pa se u konačnici očekuje nekoliko stotina vozila Sarajevo-taxija koje će biti opremljeno ovom uslugom.

"mojTaxi aplikacija kreirana je tako da bude maksimalno jednostavna za korištenje. Iz dizajna aplikacije smo izbacili sve nepotrebno i fokusirali se na ono najneophodnije: kako pozvati brzo i jednostavno taxi, bez komplikovanih procedura i gubljenja vremena", navode kreatori aplikacije, dok je prosječno vrijeme pronalaska slobodnog vozila i narudžbe putem ove aplikacije četiri sekunde.

Da bi mogli pozivati taxi vozila putem aplikacije mojTaxi potrebno je da se registrujete sa validnom e-mail adresom, te da aktivirate vaš nalog. Nakon aktivacije, u vašem profilu će biti bilježeni svi vaši pozivi, kao i taxi vozila sa kojim ste se vozili.

Nakon toga,  sve što trebate uraditi jeste pokrenuti aplikaciju na vašem telefonu, i pritisnuti jedno dugme. Ne morate stajati na pločniku po kiši, ne morate mahati i gledati koji je taxi slobodan, a koji ne.

Po aktivaciji, sistem će vam dodijeliti najbliže vozilo, prikazati detalje o njemu i prosječno vrijeme dolaska do vaše lokacije. Sve ovo se odvija 4 puta brže od uobičajenih načina poziva taxi vozila.

Nakon što vozač prihvati vožnju, u aplikaciji se prikazuju njegovi podaci, broj taxija, i vrijeme dolaska do vaše lokacije. O svakoj vožnji se vodi evidencija pa unutar profila imate kompletnu evidenciju svih vožnji koje ste ostvarili putem mojTaxi Touch’n’Go aplikacije.

mojTaxi je dostupan za Android i iOS korisnike, aplikacija je potpuno besplatna, kao i njezino korištenje. Da bi ste mogli u potpunosti koristiti, morate se registrirati na servis, a Vaš uređaj mora imati uključen GPS lociranje i mora biti spojen na bilo kakvu internet konekciju, putem 3G ili WiFi-a.

Na kraju, ukoliko nešto zaboravite u vozilu, lako možete u vašem profilu pronaći broj taksija čije ste usluge koristili i kontaktirati nas kako bi vam omogućili da pronađete svoje zaboravljene stvari.

Više o mojTaxi aplikaciji i o tome kako se koristi potražite na oficijelnoj stranici

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza