Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Instagram uvodi novi način za pretraživanje

30.08.2021. 11:47 / Izvor: Telegraf

​Novo ažuriranje aplikacije će omogućiti da, kada pretražujete nešto na Instagramu, u rezultatima budu prikazane fotografije, video zapisi i priče, umjesto samo hashtagova, naloga i lokacija.

Da li ste ikada uspjeli da pronađete nešto pretraživanjem Instagrama?

Umjesto da vam daje prave rezultate, pretraga Instagrama vam prikazuje naloge, lokacije ili heštagove. Tako, na primjer, ako želite da vidite kako neko pravi disko kuglu u svojoj dnevnoj sobi, morate da potražite ili nalog za disko kuglu, lokaciju Disco Ball u Grčkoj ili hashtag #discoball...

Sada se, izgleda, to konačno mijenja. Šef Instagrama Adam Moseri, u postu na kompanijskom blogu, objavio je da će ta platforma lansirati niz poboljšanja koja će se odnositi na pretraživanje unutar aplikacije, piše Mashable.

Novo ažuriranje aplikacije će omogućiti da, kada pretražujete disko kuglu na Instagramu, budu prikazane fotografije, video zapisi i priče vezane za disko kuglu, umjesto samo hashtagova, naloga i lokacija.

Ovo je posebno korisno kada ne znate tačno koje korisničko ime ili hashtag želite da vidite. Platforma će takođe proširiti bazu ključnih riječi koje se mogu koristiti za pretraživanje. To će se, u početku, odnositi samo na engleske riječi, a u budućnosti će se proširiti i na druge jezike, prenosi PC Press.

"Dizajniramo sve naše funkcije kako bismo vam pomogli da pronađete stvari koje volite", naveo je Moseri.

PODIJELI:

TAGOVI:

Instagram

pretraga

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza