SEAT BiH partner festivala Garden of Dreams

17.06.2019. 16:51 / Izvor: Akta.ba

U nedjelju, 23. juna u bašti Historijskog muzeja BiH posjetioci će, pored sjajnih nastupa DJ- a imati priliku prisustvovati i oslikavanju murala inspirisanih "sarajevskom baštom snova".

Festival Garden of Dreams će naredne sedmice, pored brojnih posjetioca festivala, u Sarajevo dovesti neka od najistaknutijih imena svjetske elektronske scene!

Blizu 30 izvođača izmijenti će se tokom tri dana na nekoliko sarajevskih pozornica, te svojim zaraznim ritmovima i energijom rasplesati nekoliko hiljada posjetilaca.

Baš kao i SEAT, ovaj mladi i urbani festival privržen je muzici i urbanoj umjetnosti, koju ćemo zajedno slaviti tokom trećeg dana festivala, 23. juna u bašti Historijskog muzeja BiH.

SEAT ostaje privržen muzici i bit će partner festivala Garden of Dreams, te će kao "hospitality partner" organizirati ustupanje svojih modela Alhambra, Leon i Arona za potrebe prevoza artista  ali i nekoliko aktivnosti tokom i nakon festivala.

U nedjelju, 23. juna u bašti Historijskog muzeja BiH posjetioci će, pored sjajnih nastupa DJ Pional, DJ Ruede Hagelstein, DJ Torresa i dva B2B seta u izvedbi DJ Alicana i Murata Uncuoglua, te Kristijana Molnara i After Affair, imati priliku prisustvovati i oslikavanju murala inspirisanih "sarajevskom baštom snova".

"SEAT je jedan od vodećih partnera nekih od najvećih muzičkih događaja u Evropi, a našoj porodici ove godine pridružili smo i festival Garden of Dreams. Dijelimo istu strast prema muzici i urbanoj umjetnosti, a festival je savršena platforma za dijeljenje našeg optimističnog, mladog duha.", izjavio je Senad Trnka, Brand Manager SEAT-a u BiH.

Murale će oslikati umjetnici iz kolektiva Obojena klapa, a nakon festivala bit će izloženi u JU Centar kulture i mladih Općine Centar do održavanja aukcije na kojoj će se moći kupiti.

Novac od prodaje murala bit će usmjeren u dobrotvorne svrhe.

Radosna vijest za sve vas koji neće moći biti na festivalu jeste da je festival Garden of Dreams osigurao direktan prijenos nekoliko događaja i na svojim online kanalima.

Ukoliko od 21. do 23. juna nećete biti u Sarajevu, budite uz SEAT i gardenofdreams.ba naloge na Facebook-u, Instagramu, SoundCloud-u, te na YouTube kanalu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza