Sarajevo domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019

13.09.2019. 11:31 / Izvor: Akta.ba

Krajem septembra tekuće godine Sarajevo je domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019.

Krajem septembra tekuće godine Sarajevo je domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019. 

Učesnici European Fashion Passport-a su modni dizajneri iz dvadesetak  europskih zemalja. Publika će imati priliku uživati u trideset dizajnerskih revija koje će se održati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) 27. i 28. septembra.

Organizatori European Fashion Passport-a su u konkurenciji više od sto europskih mladih modnih  dizajnera izabrali trideset njih koji će svoje kolekcije predstaviti u Sarajevu.

Modni dizajneri koji učestvuju na European Fashion Passportu 2019. od 27. do 29. Septembra su iz dvadesetak zemalja: Albanija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Srbija, Italija, Španija, Slovačka, Litva, Latvija, Kosovo, Kipar, Belgija, Mađarska, Slovenija, Švedska, Bosna i Hercegovina i dr.

"Raditi sa mladim i perspektivnim modnim dizajnerima iz cijele Europe je privilegija. Veoma sam sretan što čast, da budem art direktor European Fashion Passport-a 2019, je data baš meni. Sarajevo će imati priliku da vidi izvrsne modne revije tridesetak dizajnera i najteži dio posla upravo je i bio odabrati učesnike jer konkurencija je bila izvanredna", rekao je Adnan Hajrulahović Haad bh. modni dizajner i art direktor European Fashion Passport-a 2019. 

Pored revija i programa European Fashion Passport-a koji Sarajevo stavlja na vrh europskog modnog kalendara krajem septembra, trideset dizajnera će imati i četiri stručne radionice. Cilj projekta je da pored prezentacije i revija dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada ali i izgradnje europskog tržišta i modne svene Europe u segmentu mladih modnih dizajnera.

Interesovanje za program je veliko a projekat je podržan od strane Španske, Belgijske, Slovačke, Mađarske i Holandske ambasade u BiH te ureda EU u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza