Poziv mladim fotografima u sklopu European Fashion Passporta

17.09.2019. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Poziv mladim fotografima u sklopu European Fashion Passporta

​Poziv za mlade fotografe, vrijedne nagrade i afirmacija.

EUROPEAN FASHION PASSPORT, FUJI i DISTI pozivaju mlade fotografe da se prijave na konkurs za fotografisanje modnih editorijala u sklopu European Fashion Passport 27.-29. Septembra  2019 u Sarajevu.

Trideset mladih fotografa ima priliku raditi modne editorijale sa FUJIFILM foto opremom i surađivati sa mladim i perspektivnim dizajnerima Europe. 

Dana 26. septembra 2019. će biti upriličena radionica i prezentacija FUJIFILM foto opreme na kojoj će se kandidati upoznati sa opremom koju će koristiti za snimanje modnih editorijala. 

Žiri EUROPEAN FASHION PASSPORT-a, FUJIFILM-a  i DISTI-a  će odabrati najbolji set fotografija. Nagrada za autora najboljeg seta je FUJIFILM fotoaparat XT100 u setu sa objektivom.

Prijava za konkurs treba da sadrži: Ime i prezime, godinu rođenja, kontakt telefon i mail, 3-4 fotografije portreta u max rezoluciji 1200px po široj strani.

Prijave slati na mail info@efpassport.com

Prijave slati do 25. septembra 2019. godine.

"Foto radionica i snimanje editorijala je još jedan segment koji smo željeli uraditi jer na ovaj način afirmišemo i mlade fotografe. Dajemo im priliku da surađuju sa perspektivnim i mladim dizajnerima Europe. A fotograf čiji set fotografija bude nominovan za najbolji će dobit foto-aparta u setu sa objektivom FUJIFILM, što je u suštini i obezbjeđenje opreme jednom od fotografa i njegovo osposobljavanje za samostalni rad. Zahvalni smo našem partneru Disti BH sto je prepoznao vrijednost European Fashion Passporta", rekao je  Adnan Hajrulahović Haad art direktor European Fashion Passporta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza