IUS Life – Centar za cjeloživotno učenje implementira projekat Joint Hosting

10.10.2022. 12:39 / Izvor: Akta.ba
IUS

Tokom svog jednomjesečnog boravka u Sarajevu, Ticiano, Martina, Flavia, Giulia, Chiara, Jan Paolo, Simone i Stefano će raditi svoje učeničke prakse u kompanijama u Kantonu Sarajevo.

U okviru projekta Joint Hosting 2021-1-IT01-KA121-VET, koji IUS Life – Centar za cjeloživotno učenje implementira u saradnji sa Uniser Learning Mobility, u srijedu, 5. oktobra 2022. godine je upriličena orijentacija i ručak dobrodošlice za učenike škole Forma Camera iz Rima. Projekat Erasmus + razmjene za učenike srednjih stručnih škola, te njihove prakse u kompanijama se organizuje uz podršku Privredne/Gospodarske Komore FBiH.

ius

Tokom svog jednomjesečnog boravka u Sarajevu, Ticiano, Martina, Flavia, Giulia, Chiara, Jan Paolo, Simone i Stefano će raditi svoje učeničke prakse u kompanijama u Kantonu Sarajevo: Disiti d.o.o., FabLab, Symphony, Hoteli Europe Group, Hoteli Ilidža, Privredna/Gospodarska Komora FBiH i naravno Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Studenti: Ayberk, Aleyna, Sara, Faris, Ali, Batun, te učenici IntervetWB projekta Ajla, Amina i Kenan će biti Erasmus buddies i pomoći srednjoškolcima iz Italije tokom boravka u Sarajevu.

IUS

Gosti iz Italije su imali priliku se upoznati sa sadržajima koje naš univerzitet nudi svojim studentima, te kroz posjete IUS bibilioteci i Centru za istraživanje i razvoj saznati šta znači studirati na IUS-u.  

Učenicima iz Rima želimo ugodan boravak u našem gradu a posebno se zahvaljujemo kompanijama učesnicama projekta koje su pružile priliku ovim mladim ljudima da steknu svoja prva radna iskustva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti