Završena četverodnevna Radionica animiranog filma u Mostaru

22.12.2019. 09:43 / Izvor: Akta.ba
Završena četverodnevna Radionica animiranog filma u Mostaru

Polaznici su radili na izradi reklamnog najavnog spota za slijedeći Festival animiranog filma NAFF 2020.

Peta po redu Radionica animiranog filma, koja se u Mostaru održava u organizaciji Kluba Animatora Neretva, okupila je 20 mladih

U subotu 21.12.2019. godine, u MC Pavaroti završena je četverodnevna radionica animiranog filma Mostar 2019. na kojoj je sudjelovalo 20 srednjoškolaca iz Mostara, Neuma, Sarajeva i Banja Luke.

Cilj radionice je razvoj i popularizacija animacije u Bosni i Hercegovini i edukacija mladih ljudi  za ovo kreativno zanimanje. Predavači su sa polaznicima prošli sve faze u procesu nastajanja crtanog filma: kreiranje lika, storyboard, scenografija , sama animacija, faziranje  te kompjuterska obrada i montaža.

Polaznici su radili na izradi reklamnog najavnog spota za slijedeći Festival animiranog filma NAFF 2020. Pet najtalentiranijih je i pozvano da budu gosti volonteri slijedeće ljeto na Festivalu u Neumu.

Nakon radnog dijela polaznicima je svakodnevno organizirano prikazivanje pobjedničkih filmova sa ovogodišnjeg NAFF-a.

Radionica sa projekcijama je organizirana pod pokroviteljstvom Fondacije za kinematografiju Federacije BiH, Turističke zajednice HNŽ-a, Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara u suradnji sa Studiom Neum i Muzičkim centrom Pavarotti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza