Drive in kino i besplatna projekcija kultnog filma Valter brani Sarajevo

30.04.2022. 09:59 / Izvor: Akta.ba
Valter brani Sarajevo

U okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centar, Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih uz svoje partnere u projektu, organizuje projekciju kultnog filma "Valter brani Sarajevo".

U okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centar, Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih uz svoje partnere u projektu, organizuje projekciju kultnog filma „Valter brani Sarajevo“ u drive-in kinu. Projekcija filma ja zakazana za petak 6. maja sa početkom u 21 sat na velikom parkingu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

Film „Valter brani Sarajevo” koji predstavlja jedno od najvećih i najgledanijih filmskih ostvarenja Bosne i Hercegovine bh. reditelja Hajrudina Šibe Krvavca ove godine proslavlja 50. godišnjicu od premijere upriličene u sarajevskoj Skenderiji 1972. godine.

Svake godine Dan mladih se obilježava u okviru Dana Općine Centar od 2. do 9. maja.

Partneri u ovom projektu Komisije za pitanja mladih Općine Centar su javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“, „Centar za sport i rekreaciju“ i Filmski centar Sarajevo. Organizator ovog događaja moli sve posjetioce da stignu sat ranije prije projekcije filma.

TUNNEL VISION 2022-Tunel Ciglane

Ovog proljeća u Sarajevu otvara se i novo poglavlje aktivacija i sadržaja za nove generacije koje dolaze.

Biti dio mladosti u ovom trenutku u Sarajevu ima svoju jedinstvenu priliku za promjene i razvoj novih potencijala.

Otvara se prilika za nove prostore, nove intervencije, nove lokacije.

Kao dio te strategije, Opština Centar otvara prostor Tunela Ciglane za nove muzičke izražaje – kreativne umove koji stvaraju sadržaj za svoju generaciju i one koje dolaze.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza