U petak počinje Tvrđava fest u Bosanskoj Krupi

13.07.2022. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Tvrđava fest

U petak, 15.jula, u Bosanskoj Krupi se organizuje jedna posve nova manifestacija koja je već sada probudila veliki interes ljubitelja zabave i umjetnosti.

U petak, 15.jula, u Bosanskoj Krupi se organizuje jedna posve nova manifestacija koja je već sada probudila veliki interes ljubitelja zabave i umjetnosti. U okviru manifestacije „Umjetnosti bez granica“ u Bosanskoj Krupi po prvi put se organizuje „Tvrđava fest“ – festival umjetnosti koji posebnu pažnju usmjerava na ples.

Zasigurno jedan od najmagičnijih open-air događaja na našem kantonu i šire očekuje ovog petka naše sugrađane i goste na bosanskokrupskoj tvrđavi "Pset“ sa početkom u 17:00 sati. Manifestacija se otvara plesom uz plesni klub Hypnotic, a nastavlja se istim tempom samo ovaj put uz ples Zumba. Nakon plesa, festival se nastavlja u ritmu muzike za ples. Atmosferu će uz house i techno vibracije zagrijati tim iz Soundkeepersa dj-evi Irfan F. i ELM, nakon čega će svi posjetioci moći uživati u hitovima jedne od najpopularnijih bosanskohercegovačkih grupa HELEM NEJSE. U završnici manifestacije sve goste i sugrađane očekuje nastup DJ Inis, također član organizacije Soundkeepersa.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Grad Bosanska Krupa sa JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“, a manifestaciju također sufinancira Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona. Događaj „Tvrđava fest“ slobodan je za sve posjetioce!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza