Zatvaranje 48. Međunarodne Una regate u Bosanskoj Krupi uz koncert "Letu štuke"

26.07.2022. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Letu štuke

Svečano zatvaranje 48. Međunarodne Una regate uz dodjelu priznanja i zahvalnica, te koncert bosanskohercegovačke pop-rock grupe „Letu štuke“ održat će se u subotu.

Svečano zatvaranje 48. Međunarodne Una regate uz dodjelu priznanja i zahvalnica, te koncert bosanskohercegovačke pop-rock grupe „Letu štuke“ održat će se u subotu, 30.jula, u Bosanskoj Krupi, na Trgu Alije Izetbegovića. Prethodno, učesnici međunarodne regate spustit će se dolinom i kanjonom rijeke Une od Martin broda do Bosanske Krupe.

Ovogodišnja Međunarodna Una regata traje četiri dana, od 27.07. do 30.07.2022.godine, a podijeljena je u tri etape od Martin Broda do Štrbačkog buka, od Štrbačkog buka do Bihaća, te od Bihaća do Bosanske Krupe. Učesnici imaju mogućnost da plove cijelu Una regatu ili da odaberu plovidbe po etapama.

Okupljanje je uz kulturno-zabavni program predviđeno 27.07. u kampu Martin brod (piknik zona „Lučica“). Narednog dana, 28.07., učesnici regate spustit će se do Štrbačkog buka gdje ih očekuje zabavno-muzički program uz animacije, tradicionalne i nagrade igre. Treći dan regate, 29.07., obuhvata etapu od Štrbačkog buka do Bihaća, gdje učesnike očekuju skokovi na zračni jastuk i tradicionalni skokovi sa gradskog mosta, kao i koncert na Gradskoj otoci u Bihaću. Četvrtog dana, 30.07., učesnici će se spustiti od Bihaća do Bosanske Krupe gdje će se održati svečano zatvaranje Regate uz dodjelu priznanja i zahvalnica, te koncert na Trgu Alije Izetbegovića.

Za sve dodatne informacije, kao i upute za prijavu na 48. Međunarodnu Una regatu potrebno je posjetiti stranicu organizatora https://npuna.ba/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza