Dosadio vam je Netflix? Uz ove kodove naći ćete skrivene filmove i serije

04.11.2022. 10:18 / Izvor: City magazine
Netflix

Svima se dešava da ne možemo da pronađemo šta sljedeće da gledamo, a ukoliko vam se to dešava i na Netflixu, ne brinite, jer postoji trik da pronađete mnogo veći broj filmova i serija.

Svima se dešava da ne možemo da pronađemo šta sljedeće da gledamo, a ukoliko vam se to dešava i na Netflixu, ne brinite, jer postoji trik da pronađete mnogo veći broj filmova i serija, a u pitanju su posebni kodovi.

Ovi kodovi se tiču žanrova i podžanrova i olakšavaju bijesomučno traganje za novim naslovom za gledanje. Oni su dio algoritma koji preporučuje ostvarenja korisnicima, ali mogu se koristiti i ručno i tako uštedjeti vrijeme, piše City magazine.

Na primjer, kod za horor filmove smještene u male gradove je 81496215, ali to je samo jedan od 36 hiljada kodova koji se mogu koristiti na Netflixovom sajtu, ali ne i u aplikaciji. Puna lista može se naći na sajtu  na kome postoji oko 20 kategorija podijeljenih u puno subkategorija.

Kako koristiti Netfliks kodove?

Najlakši način za korišćenje kodova je putem Better Browse ekstenzije za Chrome:

Idite na Chrome Web Store i pretražite naziv Better Browse for Netflix
Kliknite na Add to Chrome
Kliknite na Add Extension
Logujte se na Netfliks u novom jezičku

Tada bi trebalo da vidite novu opciju pod nazivom Browse All, pored My List. Pored toga, možete otići na sajt sa kodovima, pronaći žanr koji vas interesuje i kliknuti na broj, što će vas odvesti u nov jezičak sa tom pretragom.

Možete i manuelno iskopirati taj kod i dodati ga na kraj ovog linka i onda možete pretraživati tu sekciju, prenosi N1 Beograd.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza