Nova filmska sedmica u Multiplex Ekran Zenica počinje 28. jula

26.07.2016. 13:06 / Izvor: Akta.ba

Najiščekivaniji akcioni triler ljeta "Jason Bourne" remake komedije koja je prije 30 godina osvojila svijet "Istjerivači duhova" na program Multiplexa Ekran.

Najiščekivaniji  akcioni triler ljeta „Jason Bourne“, remake komedije koja je prije 30 godina osvojila svijet „Istjerivači duhova“ i  od Stefana Solima, reditelja poznate italijanske serije o mafiji Gomora, 28. jula na program Multiplexa Ekran stiže drzak i brutalan triler „Subura“.

JASON BOURNE

Matt Damon se vraća svojoj najpoznatijoj ulozi Jasona Bournea. Paul Greengrass, reditelj „Bourneove nadmoći“ i „Bourneovog ultimatuma“, ponovo se pridružuje Damonu i režira novi nastavak Bournove franšize, u kojem će nekadašnji najsmrtonosniji operativac CIA izaći iz sjenke.

U „Jasonu Bourneu“, Damonu će se pridružiti Alicia VIander, Vincent Cassel i Tommy Lee Jones, a Julia Stiles reprizira svoju ulogu iz prethodnih dijelova.  Prije skoro dvije decenije, genijalni mladi vojnik se dobrovoljno prijavio da pristupi specijalnom tajnom programu nakon što mu je rečeno da su mu teroristi ubili oca. Obećano mu je da će moći da oda poštovanje svojoj porodici i zemlji tako što će razviti već impresivan intelekt, spretnost, agilnost i vještine prilagođavanja do nezamislivih razmjera.Sve je to bila laž.

Termini projekcija svaki dan od:  18:00 i 20:30 sati

Subotom i nedjeljom od: 15:45, 18:00 i 20:30 sati

ISTJERIVAČI DUHOVA ( GHOSTBUSTERS)

Trideset godina nakon što je originalni film osvojio svijet, istjerivači duhova vraćaju se na velika platna u malo drugačijoj glumačkoj postavi za nove generacije gledatelja. Redatelj Paul Feig kombinira sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih likova koje tumače najhumorističnije glumačke zvijezde današnjice. Ovog ljeta spremite se za novo spašavanje svijeta!

Termini projekcija svaki dan od:  19:15 sati

Subotom i nedjeljom od: 14:30 i 19:15 sati

SUBURA

Od Stefana Solima, reditelja poznate italijanske serije o mafiji Gomora, 28. jula na program Multiplexa Ekran stiže drzak i brutalan triler Subura. Subura je italijanski neonoar film koji je nastao po noveli Karla Boninija i Đankarla de Katalda i koji govori o korupcijama u politici i gangsterskom ratu u Rimu u trenutku kada je bila najveća duhovna kriza, kada je papa Benedikt XVI odlučio da abdicira.

Mafijaš poznat po nadimku Samuraj želi da mali gradić u okolini Rima pretvori u novi Atlantik Siti. Uspio je da na svoju stranu privuče korumpiranog političara i veoma moćnog kardinala koji ga štite, i naizgled svi lokalni mafijaši su se složili da rade zajedno ka ispunjenju ovog cilja. Ali mir ne traje dugo, jer divlji rat između bandi prijeti da uništi veliki san Samuraja.

Ako volite italijanske, napete trilere sigurno ćete uživati u ovom filmu.

Termini projekcija svaki dan od:  20:00 sati

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza