Dva nova filma na repertoaru kina Ekran

22.11.2016. 12:36 / Izvor: Akta.ba

Od 24. novembra pogledajte novo bajkovito animirano iznenađenje iz Disney  studija VAIANA 3D i istinski SF spektak DOLAZAK.

Od 24. novembra na redovnom proramu Multiplexa Ekran Zenica  pogledajte novo bajkovito animirano iznenađenje iz Disney  studija VAIANA 3D i istinski SF spektak DOLAZAK od režisera hitova Zatočene i Sicario.

VAIANA ( VAIANA)

Iz Disneyjevih studija za animaciju stiže Vaiana, poletni kompjuterski animirani film o pustolovnoj tinejdžerici koja otplovi na opasnu misiju kako bi spasila svoj narod. Tokom svog putovanja, Vaiana  sreće nekoć moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko okeana u zahtjevnoj pustolovini punoj akcije i susreću divovska čudovišta, a Vaiana putem ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila: svoj vlastiti identitet. U režiji poznatog tima Rona Clementsa i Johna Muskera (Mala sirena, Aladdin, Princeza i žabac) i u produkciji Osnata Shurera (Podignut, Čovjek-orkestar), Vaiana uskoro uplovljava na program Multiplexa Ekran.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 sati

Termini subotom i nedjeljom: 12:00, 14:00, 16:00 i 18:00 sati.

DOLAZAK ( ARRIVAL)

Radnja ovog SF  trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama širom  svijeta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu.

Termini projekcija svaki dan od: 20:30 sati

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza