U Multiplexu Ekran: Priča iz ratova zvijezda

16.12.2016. 10:05 / Izvor: Akta.ba

Sedmica od 15. decembra u Multiplexu Ekran donosi premijeru planetarno popularne SF akcije "Rogue one: Priča iz ratova zvijezda (3D)".

Sedmica od 15. decembra u Multiplexu Ekran donosi premijeru planetarno popularne SF akcije “ROGUE ONE: PRIČA IZ RATOVA ZVIJEZDA (3D)”, urnebesnu animiranu komediju “PJEVAJMO (3D)" i dramu “SLATKI SNOVI”

ROGUE ONE: PRIČA IZ RATOVA ZVIJEZDA (3D)

Iz Lucasfilma dolazi prvi film serijala Ratovi zvijezda sa samostalnom pričom, Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, potpuno nova epska pustolovina. U eri sukoba, skupina neočekivanih junaka udružuje se u misiji na kojoj moraju ukrasti nacrte za Zvijezdu smrti, najmoćnije razaračko oružje Carstva. Ključni događaj u kronologiji Ratova zvijezda okuplja obične ljude koji odlučuju činiti izuzetne stvari, a pritom postaju dio nečega većeg od njih samih.

PJEVAJMO (3D) (SING 3D)

Autori filmova "Grozan ja", "Malci" i "Tajne avanture kućnih ljubimaca"  predstavljaju novu porodičnu komediju u kojoj se životinje takmiče u pjevanju.Koala Buster je direktor pozorišta  koje proživljava teško razdoblje. Kako bi oživio pozorište  koje je u potpunosti zapušteno, organizira takmičenje  u pjevanju, a pobjednika očekuje velika novčana nagrada. Između ostalih prijavljuju se miš  koji gleda samo svoj interes, plašljiva slonica koja ima strah od javnih nastupa, mama svinja koju doma čeka 25 praščića, mlad gangster gorila koji želi skupiti novce da oslobodi tatu iz zatvora te punk-rock divokoza koja želi pjevati sama, a ne u bendu.

SLATKI SNOVI (FAI BEI SOGNI)

Massimova majka umire. Ovaj tragičan događaj proganja junaka kroz djetinjstvo i godine odrastanja. Kasnije postaje novinar, prati dešavanja u Sarajevu 1993. Potom postaje sportski novinar. Poslije smrti oca, Massimo , sada već odrastao čovjek ,suočava se sa istinom koja je skrivana od njega 30 godina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza