Vrhunski filmski program na Svilenom putu Sarajevske zime

30.01.2017. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Vrhunski filmski program na Svilenom putu Sarajevske zime

Filmski program ovogodišnjeg Internacionalnog festivala Sarajevo Sarajevska zima ponudit će ljubiteljima sedme umjetnosti filmove.

Filmski program ovogodišnjeg Internacionalnog festivala Sarajevo Sarajevska zima ponudit će ljubiteljima sedme umjetnosti filmove iz 33 zemlje svijeta od 14. do 28. februara. 

U okviru ovog bogatog filmskog programa predstavit će se, između ostalog, ostvarenja iranske i japanske kinematografije te ciklus eksperimentalnih i kratkih dokumentarnih i dugometražnih filmova.

Publika će moći uživati u filmskim ostvarenjima kao Dokhtar u režiji Reza Mirkarimia, Tako blizu, a tako daleko Reza Mirkarimija, Gdje su moje cipele u režiji Kiumarsa Poorahmada, Ludi zamak Abolhassana Davoudia, Anđeli dolaze u paru Hameda Mohammadia. Gost  Festivala je istaknuti reditelj i scenarista Reza Mirkamari.

Sedmica japanskog filma 2017. organizovana je  u saradnji sa Ambasadom Japana u BiH   od 24. do 28. februara u Kinu Meeting Point. Prvu projekciju će otvoriti Kazuya Ogawa, ambasador Japana u BiH. U ovogodišnjoj filmskoj selekciji  su se filmovi Maestro! u režiji Shotaroa Kobayashia, A Band Rabbit And A Boy u režiji Takujia Suzukia, Have A Song On Your Lips u režiji Taharoa Mikia, Abraxas u režiji Naokia Katoa te Key Of Life u režiji Kenjia Uchida.

Ciklus  animiranih, kratkih, dugometražnih i dokumentarnih i  eksperimentalnih  filmova  pripremljen je u saradnji sa AUG&HOM Media/Berlin i  bit će na Internacionalnom Univerzitetu Sarajevo, od 14. do 16. februara, najavljeno je iz Sarajevske zime.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza