Pop rock muzika se vraća u Sarajevo

14.02.2018. 08:22 / Izvor: hayat.ba
Pop rock muzika se vraća u Sarajevo

Općina Centar je odlučila da centar muzičke regije vrati ponovno tamo gdje pripada, u Sarajevo, centar gdje je pop rock muzika nastala, rasla i živjela.

Na zadovoljstvo muzičkih znalaca, ali i građana koji znaju prepoznati kvalitetan melos, te uživati u muzičkom kvalitetu kakav su Sarajlije uvijek znale prirediti, Općina Centar je odlučila da centar muzičke regije vrati ponovno tamo gdje pripada, u Sarajevo, centar gdje je pop rock muzika nastala, rasla i živjela.
 

Tim povodom, u prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o saradnji između predstavnika Općine Centar, rukovodstva Hayat TV-a, Centra za kulturu i mlade, udruženja Art forum.

U ovakvim projektima institucionalna podrška je veoma važna. Prof. dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, prepoznao je važnost da se regionalna pop rock scena vrati u svoju kolijevku, a sve s ciljem aktivnog napretka i promocije mladih ljudi koji se oslanjaju na znanje i kvalitet. A festival Pop rock Centar je odlična prilika za to.

Želja organizatora je jasna; vrijeme koje je pred nama ispuniti kvalitetnim sadržajem jer Sarajevo je oduvijek bilo prijestolnica najvećih muzičkih izričaja i nastupa jer je naša muzička scena postavljala standarde i kriterije. 

Samim tim, ni Dom mladih nije bez razloga izabran kao mjesto održavanja ovog festivala, jer upravo u ovom kultnom Domu dešavala su se najveća muzička ostvarenja u našoj zemlji. 

Dom Mladih uvijek je bio i ostao mjesto najljepših emocija, sjećanja na stara, prošla vremena, ali i buđenje novih muzičkih nada, ostvarenja i iskustava koja uvijek za rezultat imaju zabavu za pamćenje. S obzirom na to da je april mjesec buđenja i rađanja prirode, ali i mjesec u kojem se obilježavaju značajni datumi naše historije, sigurni smo da će i ovaj festival probuditi najljepše emocije i nova imena muzičke scene Bosne i Hercegovine.

Da je BiH oduvijek bila riznica talenata svjedoče neiscrpne priče, između ostalog, i o sarajevskoj pop rock školi. 

Vidimo se 05.04.!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza