Repertoar multiplex Cinema City od 17.12. do 23.12.2009. godine

16.12.2009. 09:25 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 17.12. do 23.12.2009. godine

Multiplex Cinema City je nakon još jednog vrlo uspješnog vikenda prešao fantastičnu cifru od 120.000 gledatelja u prva četiri mjeseca postojanja a u novoj sedmici od 17. do u okviru velike promotivne akcije Blockbuster Season najavljuje Svjetsku premijeru najočekivanijeg filma 2009. godine.

SF spektakl "Avatar" novo je filmsko remek djelo Jamesa Camerona, tvorca "Titanika" koji se ponovo vraća svom omiljenom žanru nakon što nas je u proteklih 25 godina oduševljavao hitovima kao što su "Terminator", "Aliens" ili "Ponor". U epskoj akcionoj pustolovini sa budžetom od preko 300 miliona dolara u kojoj u naslovnim ulogama gledamo Sama Worthingtona, glavnog junaka hita "Terminator: Spasenje", njegovu omiljenu akcionu herionu, veteranku Sigourney Weaver, te mlade ljepotice Michelle Rodriguez i Zeo Saldana, Cameron nas vodi u veličanstveni svijet kakav dosad nismo vidjeli. Na dalekom planetu Pandori jedan će se junak otisnuti na put iskupljenja predvodeći herojsku bitku za spas civilizacije. Zamisao za ovaj film u Cameronu se rodila prije 14 godina, no u to vrijeme nisu postojale tehnološke mogućnosti za ostvarivanje njegove vizije. Danas, nakon pune četiri godine rada na produkciji filma, AVATAR, zbog načina na koji revolucionarna tehnologija, stvorena upravo za potrebe snimanja filma, suptilno uranja u emociju likova i dinamiku priče i nudi sasvim novo iskustvo filmskog doživljaja.

Coca-Cola, jedan od najvećih partera Cinema City , je u proteklih nešto više od mjesec dana organizirala zanimljivu zabavu za sve ljubitelje online igrica koju je povezala sa kampanjom i TV spotom Coca-Cola avatar. Na www.smallworlds.com otvoren je Coca-Cola Club gdje su se igrači ove, u svijetu jedne od najpopularnijih online igrica, upoznavali, družili i zabavljali. Ali i bili u prilici da osvoje vrijedne nagrade. Kako ne bi sve ostalo u virtualnom svijetu, Coca-Cola se pobrinula za upoznavanje i druženje igrača i dodjelu stvarnih nagrada u četvrtak, 17. decembra 2009. u prijatnom okruženju Cinema City Caffe bara sa početkom u 18:45h, nakon čega će igrači zahvaljujući Coca-Coli prisustvovati premijeri filma Avatar.

Cinema City na repertoaru predstavlja i komediju "Stari Frajeri". Reditelj Walt Becker udružio se s glumačkim superzvijezdama Johnom Travoltom, Robinom Williamsom i Kelly Preston i donio nam novu urnebesnu komediju za sve uzraste. Ovo je, inače, druga saradnja Walt Beckera i Johna Travolte nakon hita iz 2007. DIVLJACI NA KOTAČIMA.

U novoj Disneyjevoj komediji dvojici najboljih prijatelja – netom razvedenom i nesretno zaljubljenom (Robin Williams) i zabavnom neženji (John Travolta) – životi se potpuno preokrenu kad se odjednom moraju brinuti za sedmogodišnje blizance i to baš u trenutku njihovog najvećeg životnog poslovnog dogovora.

Cinema city u saradnji sa Art Servisom, distributerom filma, pripremio je i posebnu promotivnu akciju za "Stare Frajere" pa će tako svaki 100-ti gledatelj osvojiti poklon na temu filma (Golf set, šolja za kafu, torba za laptop, kapa, držač za novac).

Promotivna akcija traje do isteka zaliha poklona.

Od 17.decembra Cinema City predstavlja i sjajni dokumentarni film "Da nas sutra naša djeca ne optužuju". Riječ je o izuzetno upozoravajućem i edukativnom ostvarenju francuskog autora Jean-Paul Jauda koje govori o vrlo aktulenom problemu zdrave prehrane učenika u školskom sistemu. Film govori o hrabroj inicijativi jedne opštine da se u školama konzumira isključivo organska hrana, a da se dodatni troškovi finansiraju iz opštinskog budžeta. Svjestan zdravstvenog rizika kojem je izložena mlada populacija gradonačelnik ovog grada je odlučio da pruži još nezabilježen politički primjer upozoravajući javno mnjenje i predstavnike vlasti na skandalozne zloupotrebe ekonomskog sistema koji profit i interes stavlja iznad zdravlja stanovništva.

U filmu su intervjuisani djeca, roditelji, nastavnici, zdravstveni radnici, novinari, izabrani zvaničnici, poljoprivrednici, naučnici i istraživači koji sa kamerom dijele svoja osjećanja, analize, strahove, ljutnju i plodove svog rada. Radi važnosti i edukativnog karaktera ovog vrhunskog evropskog dokumentarnog filma Cinema City je spustio cijenu ulaznica za sve projekcije na 3 KM.

Na blagajnama multiplexa od 17. decembra kreće i pretprodaja ulaznica za film koji svojom Svjetskom premijerom zatvara promotivnu akciju Blockbuster Season, a riječ je novoj filmskoj adaptaciji priče o najpoznatijem engleskom detektivu svih vremena.

"Sherlock Holmes" kojeg rediteljski potpisuje kultni britanski autor Guy Ritchie, tvorac hitova "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške" te "Zdrpi i zbriši" naći će se na programu Cinema city 24. decembra a svi zainteresovani već za par dana mogu obezbjediti svoje ulaznice za prvu sedmicu prikazivanja akcionog spektakla.

Sve informacije oko Svjetske premijere "Sherlock Holmes", programa prikazivanja, filmova u najavi i usluga Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona: 033 567 230.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza