Ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton obara rekorde

11.09.2019. 13:29 / Izvor: Akta.ba
Ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton obara rekorde

Još samo četiri dana je ostalo do Sarajevo Sberbank polumaratona koji ove godine obara sve rekorde.

Još samo četiri dana je ostalo do Sarajevo Sberbank polumaratona koji ove godine obara sve rekorde. Polumaraton će se održati u nedjelju, 15. septembra u 9 sati ispred Sarajevo City Centra. Osim polumaratona, bit će održan i „G-Drive štafetni polumaraton“ namijenjen timovima u sastavu od tri osobe, te lagana i zabavna trka/šetnja za građane, "Novo Nordisk Fun Run" dužine 3,3 kilometra koja prolazi kroz najljepše dijelove grada Sarajeva.

„Izuzetno smo ponosni na naše partnerstvo sa Udruženjem Marathon koje iz godine u godinu raste. Drago mi je što sa masovnošću polumaratona događaj dobiva i na kvaliteti. Mi u Sberbanci vjerujemo da zdrave životne navike čine svakodnevnicu kvalitetnijom. Sberbank je tu da pomogne da život bude extra“, rekao je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH na današnjoj konferenciji za novinare organizovanoj s ciljem promocije zdravog načina života.

Sberbank BH i Udruženje Marathon imaju odličnu saradnju od 2013. godine. Prošle godine su potpisali trogodišnje generalno sponzorstvo Sarajevo Sberbank polumaratona s ciljem građenja odnosa na duge staze.

Kako je kazao direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, ovogodišnji polumaraton će biti rekordan po nekoliko aspekata. "Imat ćemo rekordan broj učesnika. Trčat će 1.200 takmičara, što je oko 10% više nego prošle godine. BiH će posjetiti trkači iz 41 zemlje, a bit će ostvareno oko 1.300 noćenja u Sarajevu, što govori o ekonomskom i turističkom efektu polumaratona. Također, gotovo 60% učesnika će biti iz Bosne i Hercegovine, što je ujedno i porast od 10% u odnosu na prethodnu godinu, te ukazuje na kvalitetan dugoročni rad na omasovljavanju ovog sporta u zemlji", objasnio je Mujanović.

Polumaraton će početi u 9 sati ispred Sarajevo City Centra, a zadnji rok za prolazak kroz cilj je tri sata poslije. Tokom polumaratona dijelovi saobraćajnica u Sarajevu će biti blokirani.

Limit učesnika za Sarajevo Sberbank polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton je popunjen, ali svi zainteresirani građani još uvijek se mogu informisati i prijaviti za kratku i zabavnu trku za građane – „Novo Nordisk Fun Run“. Prijave su dostupne putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon (https://www.sarajevomarathon.ba/fun-run/registruj-se/) ili na registracijskom mjestu Sarajevo Sberbank polumaratona koje će biti otvoreno u petak, 13. septembra i u subotu, 14. septembra, od 12 do 20 sati u prostorijama sarajevskog Bosanskog kulturnog centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza