AS BiH dodijelio priznanja najboljim atletičarima u 2012. godini

27.12.2012. 11:26 / Izvor: Fena
AS BiH dodijelio priznanja najboljim atletičarima u 2012. godini

Posebno priznanje i srebrenu značku EA (Evropska Atletika), za poseban doprinos uspjesima evropske atletike i atletike u svojoj zemlji, dobio je Mehmed Skender, kojeg je Evropska Atletika uvrstila među 20 evropskih trenera.

 

AtletikaAtletski savez Bosne i Hercegovine obilježio je kraj godine i uspješne atletske sezone dodjelom priznanja zaslužnim atletskim radnicima i najboljim sportistima, trenerima i klubovima u 2012. godini.

Povodom 100-te godišnjice IAAF-a (Međunarodne asocijacije atletskih federacija), odlukom Upravnog odbora ASBiH, priznanja IAAF-a dodijeljena su atletskim radnicima koji su kao aktivni sportisti, treneri i atletski radnici dali izuzetan doprinos razvoju bh. atletike: Mehmedu Sokoloviću i Đurđici Šišul Rajher uručene su zlatne medalje, a Dragomlru Čabrilu, Zoranu Divčiću, Neđi Đuroviću, Vinku Galušiću i Azizu Kevelju specijalne diplome.

Posebno priznanje i srebrenu značku EA (Evropska Atletika), za poseban doprinos uspjesima evropske atletike i atletike u svojoj zemlji, dobio je Mehmed Skender, kojeg je Evropska Atletika uvrstila među 20 evropskih trenera, saopćeno je iz AS BiH.

Priznanja su dodijeljena i najboljim atletičarima u Bosni i Hercegovini u 2012. godini.

U kategoriji seniora najbolji atletičar je Kemal Mešić (AK Sarajevo), a najbolja atletičarka je Biljana Cvijanović (AK Doboj). Najbolji  junior je Mesud Pezer (AK Zenica), dok je tu nagradu u kategoriji juniorki osvojila Emina Konjić (AK Doboj Istok).

U kategoriji mlađih juniora nagrade su osvojili Benjamin Abdulahović (AK Sloboda Tehnograd) u muškoj kategoriji i Jelena Gajić (AK Prnjavor) u ženskoj kategoriji.

Najbolji trener u 2012. godini je Halil Sedić (AK Zenica), AK Borac je najbolji klub u ženskoj, dok je AK Zenica najbolji klub u muškoj konkurenciji.

Specijalno priznanje za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos bh. atletici dodijeljeno je Hamzi Aliću (AK Zenica).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza