Na Jahorini održana trka slaloma pod nazivom DiplomatSKi

10.03.2022. 14:54 / Izvor: Akta.ba

Foto: Akta

Na Jahorini i stazi Poljice danas je održa trka slaloma, pod nazivom DiplomatSKi, u organizaciji Ambasade Republike Slovenije i Olimpijskog centra Jahorina.

Na Jahorini i stazi Poljice danas je održa trka slaloma, pod nazivom DiplomatSKi, u organizaciji Ambasade Republike Slovenije i Olimpijskog centra Jahorina. DiplomatSKI trka je u kojoj je učestvovalo 38 takmičara iz reda predstavnika ambasada i međunarodnih organizacija, iz čak 13 zemalja (Slovenije, Slovačke, Španije, Rumunije, Švajcarske, Češke, Italije, Austrije, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Bugarske, Holandije i Belgije).

"Događaj prepun kvalitetnog skijanja, divnog druženja, te odlične zabave, predstavlja rezultat precizne i uspješne saradnje obje pomenute strane, s ciljem ostvarenja bezbroj istih u budućnosti", saopćili su organizatori.

Nakon uspješno završene trke slaloma, svi učesnici ovog događaja sportskog karaktera pridružili su se ceremoniji dodjele nagrada, koja se, uz organizovanu žurku i zajednički, tradicionalni, ručak, održala u Olimpijskom baru, na vrhu staze Poljice. Najbolje plasirani na stazi bili su Manuela Naessi direktorica EBRD-a u ženskoj i Miloš Granzov iz Ministarstva inostranih poslova u muškoj kategoriji.

Trka je bila zatvorenog tipa, te su mogli učestvovati isključivo već registrovani skijaši.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza