Unski lađari 6. augusta: Prijave takmičarskih ekipa od danas

18.07.2022. 14:48 / Izvor: Akta.ba
unski lađari

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija "Unski lađari", 42. po redu, ove godine se održava 6. augusta (subota).

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija "Unski lađari", 42. po redu, ove godine se održava 6. augusta (subota). 

Tradicija koja okuplja sve generacije Krupljana i koja i u najgora vremena nije gubila svoj zanos i čast, nakon perioda pandemije, zasijat će ove godine u punom sjaju. 

Dosta pratećih zabavnih sadržaja očekuje i ove godine sve građane i goste, a za sve učesnike osiguran je, kao i obično, bogat nagradni fond. Osim pehara i medalja najbolji će dobiti i novčane nagrade. Za prva tri mjesta u trci unskim lađama predviđene su nagrade u iznosu od 1200, 800 i 600 KM. U okviru manifestacije dodijelit će se i jedna posebna nagrada.

Svi zainteresirani učesnici Unskih lađara mogu se prijaviti do 5. augusta kod Himze Bužimkića, člana organizacionog odbora, pozivom na broj telefona: 061 419 933. 

U okviru manifestacije tradicionalno se organizuju i skokovi „Prva lasta Une“. Prijave za ovaj dio manifestacije također traju do 5. augusta, a svi zainteresirani prijavu mogu izvršiti kod Emira Bešića na broj telefona 061 753 913.

Pozivaju se svi građani, a posebno mladi, da svojim učešćem i dolaskom pruže podršku ovoj tradicionalnoj i za Bosansku Krupu prepoznatljivoj manifestaciji, saopćeno je iz Općine Bosanska Krupa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza