Sljedeći vikend takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu

02.08.2014. 09:14 / Izvor: eKapija.ba
Sljedeći vikend takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu

U sklopu priprema za Prve međunarodne takmičarske skokove s vodopada, jučer su u Jajcu boravili veteran i organizator mostarskih skokova Mirsad Pašić Deda i višegodišnji pobjednik mostarskih skokova Lorens Listo.

U sklopu priprema za Prve međunarodne takmičarske skokove s vodopada,  jučer su u Jajcu boravili veteran i organizator mostarskih skokova Mirsad Pašić Deda i višegodišnji pobjednik mostarskih skokova Lorens Listo.

Oni su došli na poziv organizatora skokova JU Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Ne štedeći svoje ogromno iskustvo, gosti iz Mostara nesebično su kroz savjete oko samih skokova pomagali kolege organizatore iz Jajca.

Prvi takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu, spomenika prirode, bit će održani u subotu, 9. augusta, i imat će međunarodni karakter.

"Poslije Mostarskog mosta vodopad u Jajcu mi je najatraktivnija skakaona. Jajce je jako lijep grad koji ima mnogo turističkih potencijala. Imao sam želju i prije da skočim s vodopada, evo sad konačno ću tu želju ostvariti", istakao je Listo.

Organizatori skokova, JU ''Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca'', najavljuju da će to takmičenje prerasti u tradiciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza