International Coffee Day: Hoše počastio Sarajlije svojom Merka kafom

02.10.2019. 08:25 / Izvor: Akta.ba
International Coffee Day: Hoše počastio Sarajlije svojom Merka kafom
OTVORI GALERIJU

Hoše komerc, domaći tržni lanac sa najdužom tradicijom, danas je sa svojom Merka kafom počastio građane Sarajeva povodom Međunarodnog dana kafe.

Hoše komerc, domaći tržni lanac sa najdužom tradicijom, jučer je sa svojom Merka kafom počastio građane Sarajeva povodom Međunarodnog dana kafe.

"Kafa je puno više od običnog napitka i sa njom je definitivno lakše zakoračiti u novi dan. Iz tog razloga smo danas ispred našeg marketa na Markalama počastili vjerne kupce brendiranim coffee to go dozama. Ispekli smo našu Merka kafu i podijelili užitak ispijanja kafe sa našim potrošačima i građanima Sarajeva. Mnoge smo iznenadili, a spoj tradicije i modernog posebno se dopao ljubiteljima kafe. Ovo je drugi put za redom da obilježavamo ovaj međunarodni dan jednog od najomiljenijih napitaka, a sudeći po reakcijama izgleda da će nam ovaj event postati tradicionalan", izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

Godišnje se popije 135 miliona kubika kafe. Kafa se u BiH najčešće pije polahko, premda stručnjaci smatraju da ona otpušta puno više od svoje arome kada se pije u velikim gutljajima.

Statistika kaže da 9 od 10 ljudi njeguje snažnu tradiciju ispijanja kafe, te uživa u svakom gutljaju ovog napitka. Kafa je izvor korisnih antioksidanasa, te smanjuje rizik od raka. Kofein smanjuje širenje krvnih sudova i tako pomaže u ublažavanju glavobolje.

Međunarodni dan kafe prvi put je službeno obilježen 1. oktobra 2015. godine u Milanu za vrijeme održavanja EXPO 2015, u organizaciji International Coffee Organization.

Merka kafa domaći je brend kojeg je razvila firma Hoše komerc. Merka – Minas mljevena kafa pakuje se u kvalitetnu ambalažu koja čuva aromu i kvalitet sirovine. Početkom 2013. godine za kafu Merka urađen je novi dizajn ambalaže.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza