zimska čarolija

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Počinje "Zimska čarolija" u Pionirskoj dolini

U Pionirskoj dolini u subotu 18. decembra tačno u podne počinje "Zimska čarolija"- sedmodnevna, porodična, predpraznična zabava.

13.12.2021. 08:46 / Izvor: Fena

U Pionirskoj dolini u subotu 18. decembra tačno u podne počinje "Zimska čarolija"- sedmodnevna, porodična, predpraznična zabava.

Posjetiocima će na raspolaganju biti mnoštvo zanimljivog sadržaja svaki dan od subote, 18. decembra do petka, 24. decembra, a u dječjoj oazi, preduzeće Park i njegovi prijatelji pripremili su za svakog po nešto.

"U subotu i nedjelju zabava će trajati od 12.00 do 15.00 sati, a od ponedjeljka do petka od podne do 14.00 sati. Bit će tu mini bazara, edukativno - kreativne radionice, bogat i zanimljiv zabavno - animacijski program, igra, zabava, velika novogodišnja jelka. Djeca će se moći družiti i hraniti najpitomije stanovnike zoo vrta", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Ukoliko bude snijega djeci će biti na raspolaganju i sanke, a za tu priliku staze će već biti spremne.

"U advent kućicama, posebno okićenim na centralnom platou bit će zanimljiv sadržaj za koji će se pobrinuti preduzeće Park izložbom i edukacijom o okolišu, očuvanju prirode, zaštiti zelenila. Zanimljivo će biti učiti najmlađe o važnosti reciklaže, odlaganju plastike, stakla, biootpada, zaštiti životne sredine i mnogim drugim bitnostima odnosa čovjeka i prirode. Tokom zabave djeca mogu postati i "Mali ambasadori Sarajeva", osvojiti nagrade, a i sa ekipom ovog udruženja tražiti i blago u Pionirskoj dolini i zoo vrtu", kazala je Hamza.

U staklenoj bašti, za djecu i mlade edukatori i volonteri prepoznatljive Brainobrain akademije u BiH, centra Spajalica i Instituta Kult pripremaju najzanimljivije kreativne radionice.

"U Pionirskoj dolini tokom Zimske čarolije na centralnog platou bit će postavljena prava, prirodna najveća jelka koja će biti posebno okićena i svečana. Ispod njenih grana najmlađim posjetiocima društvo će praviti najumiljatiji stanovnici zoo vrta koje djeca mogu hraniti, upoznati, provesti vrijeme u njihovim boksovima", kazala je Hamza.

Podršku ovom događaju dali su Vlada Kantona Sarajevo - Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.  

Iako se radi o zabavi na otvorenom, iz KJKP Park mole posjetioce da budu odgovorni i pridržavaju se važećih epidemioloških mjera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza