Cabrio bus Mostar od idućeg tjedna vozi hercegovačku rutu, ali i gradsku vožnju

07.06.2022. 16:10 / Izvor: Fena
Mostar bus

Nakon što je Mostar dobio svoj prvi Cabrio bus, odnosno autobus za panoramsko razgledanje grada, građani su oduševljeni, a rezervacije su svakim danom sve brojnije.

Nakon što je Mostar dobio svoj prvi Cabrio bus, odnosno autobus za panoramsko razgledanje grada, građani su oduševljeni, a rezervacije su svakim danom sve brojnije, kazao je u izjavi za Fenu Adin Bojčić, mladi Mostarac koji je odlučio u ovaj turistički projekt uložiti sedam mjeseci truda i 100 tisuća maraka.

Ističe kako ovaj autobus građani već prepoznaju na cesti i traže vožnju, dok turisti porukama ili pozivima već uvelike rezerviraju karte.

Adin je otkrio kako će 12. lipnja krenuti hercegovačka tura, odnosno vožnja Cabrio busom koja će polaziti svakoga jutra od 9 sati s autobuske postaje u Mostaru te će voziti do Blagaja, zatim Počitelja i Međugorja, dok će posljednje odredište biti na vodopadu Kravice gdje će biti organiziran ručak i kupanje.

Podsjetio je i to da je u prvoj vožnji ovoga autobusa sudjelovao i mostarski gradonačelnik Mario Kordić s kojim je ostvario dogovor da, pored turitsičkih ruta, od idućeg tjedna krene i gradska vožnja koja će kružiti po Mostaru i voziti građane, ali i turiste.

"Nije ovo autobus samo za turiste i građane, nego i za one najmlađe koji će se možda u budućnosti baviti turizmom", ističe Adin, napominjući  kako su sinoć u autobusu provozali i učenike Osnovne škole Ilije Jakovljevića iz Mostara, odnosno njihovu Sekciju mladih turističkih vodiča.

Iako se bavio glazbom, Adin je podvukao kako je cijelu svoju mladost i djetinjstvo proveo uz oca radeći u turističkom sektoru.

"Dugi niz godina moja obitelj bavi se turizmom. I meni se svidjela ta ideja nakon što sam imao priliku voziti se ovakvim autobusom na ekskurziji u Španjolskoj u srednjoj školi. Poželio sam nešto slično napraviti i u našem gradu", naveo je ovaj mladi Mostarac.

Ističe kako su ovakvi autobusi u cijeloj Europi sezonski, međutim on je napravio autobus s električnim krovom koji se može zatvoriti u slučaju lošeg vremena i voziti redovne linije kao i ostali autobusi.

"Ali smisao je da ovaj autobus prvenstveno bude turistički tijekom tih nekih 100 sunčanih dana u Mostaru. Hercegovina je inače poznata po sunčanom vremenu, a za ovaj grad smatram da je svake godine sve jači u turističkom sektoru. Prema prvim pokazateljima, ovaj autobus će biti velika atrakcija turistima i građanima", zaključio je Adin Bojčić.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza