U Tuzli počinje rad turističkog vozića

08.06.2013. 08:15 / Izvor: Fena
U Tuzli počinje rad turističkog vozića

Od ponedjeljka, 10. juna 2013. godine, na ulicama Tuzle će se saobraćati turistički vozić koji je Tuzla dobila kao novu turističku atrakciju.

U ponudi Kompleksa panonskih jezera u Tuzli u suradnji s Javnim komunalnim preduzećem „Saobraćaj i komunikacije" Tuzla od ponedjeljka, 10. juna 2013. godine, omogućit će ulicama Tuzle da saobraća turistički vozić koji je Tuzla dobila kao novu turističku atrakciju, kojim će se moći voziti svi oni koji žele upoznati Tuzlu i njene znamenitosti.

„Turistički vozić je dio naše turističke ponude zajedno sa JKP 'Saobraćaj i komunikacije'. Turističke ture vozićem će saobraćati kroz naš grad, a Panonika je nezabiolazni dio tih tura“, izjavio je direktor JKP Panonika Maid Porobić.

U turističkom voziću će biti vodič uz kojeg će putnici imati priliku upoznati se s Tuzlom i njenim znamenitostima.

Vozić će od ponedjeljka svakim danom voziti putnike od Panonskih jezera do svih značajnijih mjesta grada Tuzle.

Ova nova turistička atrakcija se sastoji od vučnog vozila, lokomotive i dva priključna vozila, te vagona ukupnog kapaciteta do 36 sjedećih mjesta.

Od početka rada turističkog vozića, prvih sedam dana putnici će imati priliku da se voze besplatno ukoliko unaprijed rezerviraju svoje mjesto. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza