200 novih parking mjesta

Tuzla dobija novo parkiralište na dvije etaže

03.03.2023. 13:23 / Izvor: Akta.ba
parking

Nakon što ostaci "Kluba 65" budu uklonjeni u potpunosti, kreću i radovi na izgradnji novog parkirališta.

Nekadašnje omiljeno mjesto Tuzlaka za provod i dobru zabavu "Klub 65“ otišlo je u historiju. Objekat je godinama bio u ruševnom stanju i nije se koristio, a sada je i zvanično uklonjen kako bi na ovom mjestu bio sagrađen novi javni parking.

"Upravo smo u situaciji gdje smo ishodovali urbanističku saglasnost, imamo glavni projekat. Naredni korak je dobijanje građevinske dozvole i na kraju odabir ko će to da radi odnosno da raspišemo javnu nabavku za ovaj projekat. Mi smo izvršili određene prekope gdje će biti zidovi, što je bio jedan od uslova za dobijanje saglasnosti", kazao je za RTV Slon Nedžad Malikić, direktor JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Nakon što ostaci "Kluba 65" budu uklonjeni u potpunosti, kreću i radovi na izgradnji novog parkirališta. Novi javni parking bit će na dvije etaže, a prvi radovi na izgradnji trebali bi početi već sredinom aprila.

"Ono što nam je jako bitno je da to završimo do početka nove turističke sezone na Panonskim jezerima", kaže Malikić.

Izgradnjom ovog parkirališta, Tuzla će dobiti oko 200 novih parking mjesta, a cijena će biti ista kao i na većini parkirališta u ovom dijelu grada.

"Novo parkiralište pripada Zoni 2 gdje cijena parkiranja iznosi 0,50 KM i ta cijena će i ostati", istakao je Malikić.

S obzirom da se na ovoj lokaciji nalazi i dosta zelene površine, ona ipak neće biti uništena. Projektom je predviđeno i uređenje parka koji se nalazi u neposrednoj blizini budućeg parkinga. Bit će postavljene nove klupe, javna rasvjeta, a bit će rekonstruisana i dobro poznata fontana.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji novog parkirališta iznosi oko 400 hiljada KM. Bit će dva ulaza. Ulaz na prvu etažu bit će od Muzičke škole, a na drugu etažu će se ulaziti od Panonskih jezera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije