Gastro provincija u pozadini-tradicionalna kuhinja

29.09.2014. 08:52 / Izvor: eKapija.ba
Gastro provincija u pozadini-tradicionalna kuhinja
OTVORI GALERIJU

Takmičenje u pripremi begove čorbe, premijerno pripremanje i posluženje slatke gradačačke kutije, prezentacija organski proizvedene hrane, priprema begove čorbe za 2000 posjetilaca...okupili su oko 4500 posjetilaca.

Presijecanjem nizova suhe bamije otvorena je Internacionalna treća po redu manifestacija Gastro provincija u pozadini.

Takmičenje u pripremi begove čorbe, premijerno pripremanje i posluženje slatke gradačačke kutije, prezentacija organski proizvedene hrane, priprema begove čorbe za 2000 posjetilaca, Dan prvačića Gradačca, izložba dječijih radova na temu Begovski ručak,  i mini sajam  okupili su oko 4500 posjetilaca.

MSS škola i Gračanice napravila je najbolju čorbu u kategoriji škola, Banja Ilidža Gradačac u kategoriji restorana, Fena Sarajevo u kategoriji medijskih kuća i Udruženje žena Banovići u kategoriji udruženja građana. Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine ocijenili su sve ekipe.

Svoje gastronomske vrijednote predstavili su i Općina Vareš i Fojnica.

Restoran Aut Gradačac, Udruženje Kuhara BiH, MSS Hasan Kikić i Tapas Zenica-organizatori manifestacije već su najavili narednu Gastro provinciju u pozadini koja će se održati u februaru a povod je Međunarodni dan palačinaka.

Manifestaciju su podržali: Tapas iz Zenice, Zott mljekara, Unikomerc Gradačac, Općina Gradačac, TZTK, Ministarstvo turizma trgovine i saobraćaja TK i Ministarstvo turizma i okoliša FBIH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza