Merkur Osiguranje i Jamie Oliver Fondacija predstavili Revoluciju u ishrani

29.04.2017. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Merkur Osiguranje i Jamie Oliver Fondacija predstavili Revoluciju u ishrani

Merkur BH osiguranje će i u Bosni i Hercegovini tokom 2017. godine u saradnji sa Jamie Oliver Food Foundation predvoditi "Revoluciju u ishrani".

Grupacija Merkur osiguranje je u rovinjskom hotelu LONE medijima iz cijelog regiona predstavila početak saradnje sa fondacijom Jamie Oliver Food Foundation na promociji zdrave ishrane, koju renomirani svjetski kuhar vodi u kampanji "Jamie’s Food Revolution". Kako bi se ideja zdrave ishrane praktično približila javnosti, kuhari hotela LONE, certificirani od strane Jamie Oliver Fondacije su kuhali za novinare na licu mjesta i prezentirali brze, ugodne i ekonomične načine kuhanja zdrave i ukusne hrane. 

"Zajedno s Merkur Osiguranjem želim prije svega pokazati da je zdrava, svježa hrana zabavna. Kvalitetno obrazovanje o ishrani doprinosi boljem razumijevanje o značaju balansirane ishrane te na taj način omogućava odgovoran, zdrav i održiv odabir hrane, za cijeli život", poručio je Jamie Oliver sudionicima prezentacije u Rovinju.

Misija Merkur Osiguranja na globalnom nivou je da svojim klijentima pruži opsežnu preventivnu njegu, sa posebno osmišljenim programima podizanja svijesti o zdravlju i uticaja na životni stil ljudi, gdje je zdrava ishrana nezaobilazan dio.

''Srž naših zdravstvenih usluga, zapravo, cijele filozofije našeg društva, je prevencija, u kombinaciji s uživanjem u životu. Ukoliko ishrana nije adekvatna, postoji opasnost od pretilosti ili drugih poremećaja u ishrani, zbog čega su ljudi izloženi povećanom riziku od obolijevanja. Jamie Oliver Food Foundation i Merkur su partneri koji imaju zajedničke temelje i iste ciljeve - kuhanje kao životna vještina od suštinskog značaja,'' istakao je Gerald Kogler, generalni direktor Grupacije Merkur osiguranja.

 

U skladu sa strategijom grupacije na globalnom nivou, Merkur BH osiguranje će i u Bosni i Hercegovini tokom 2017. godine u saradnji sa Jamie Oliver Food Foundation predvoditi “Revoluciju u ishrani”.

"Namjera nam je promovirati praktičan pristup kulinarskim navikama pojedinaca te probuditi afinitet prema savremenom, urbanom, savjesnom načinu života. Kroz zdrave, ukusne Jamie Oliver recepte koje ćemo nuditi našim osiguranicima, želimo prenijeti osnovne vještine potrebne za pripremu zdrave hrane, sa posebnim fokusom na mlade i porodice sa djecom", riječi su Sabine Mujanović, direktorice Merkur BH osiguranja.

Inače, Jamie Oliver je svjetski poznati kuhar koji je opredijeljen za društveno korisne aktivnosti te ima važan cilj: da poduči ljude značaju dobre, svježe hrane. Zahvaljujući njegovoj Revoluciji u ishrani, kvalitetna hrana postaje nešto što svi mogu iskusiti. Bez gurmanskih pretenzija i lažnog moralisanja, Revolucija u ishrani je osmišljena kao inspiracija ljudima da jedu hranu koja je zdrava. Revolucija u ishrani je prisutna širom svijeta i to je najpopularniji pokret čija je svrha promijeniti stil života preko prirodne i zdrave ishrane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza