AmCham BiH pokrenuo program Leader Roots za mlade lidere

28.05.2022. 07:53 / Izvor: Akta.ba
AmCham

Američka trgovačka komora u BiH, kao okupljačka moć najistaknutijih kompanija u Bosni i Hercegovini, je odlučila kreirati platformu sa ciljem osnaživanja i razvoja pojedinaca.

Američka trgovačka komora u BiH, kao okupljačka moć najistaknutijih kompanija u Bosni i Hercegovini, je odlučila kreirati platformu sa ciljem osnaživanja i razvoja pojedinaca, njihovih organizacija i cjelokupne zajednice.

U petak, 27. maja u hotelu Courtyard by Marriott je otvoren višemjesečni program Leader Roots koji će članicama AmCham BiH pružiti šansu da svoje najbolje menadžere, istaknute pojedince sa izraženim osobinama etičnosti, proaktivne zaposlenike i talente, te one za koje smatraju da će biti budući lideri tih organizacija, obuče i dodatno motivišu kroz set modula, lekcija i zadataka.

Leader Roots program je lansiran uz podršku kompanija članica AmCham BiH: AS Holding d.o.o., Authority Partners d.o.o., Coca Cola HBC B-H Sarajevo d.o.o., Hemofarm d.o.o., Lanaco d.o.o., Nelt d.o.o., Novo Nordisk Pharma d.o.o., Telemach BH d.o.o., Raiffeisen BANK d.d. BiH, Vienna osiguranje d.d. i Zira d.o.o. i uz podršku medijskog partnera Klix.ba.

Ovi sponzori će pružiti maksimalnu vrijednost i priliku da organizuju vrhunska predavanja učesnicima, ali i da im pruže podršku u poslovnim izazovima i da u tom radu grade timski duh.

"AmCham BiH je ponosan što je u godini kada obilježava dvije decenije postojanja uspio dati poklon zajednici, članicama, ali i mladima dostojan onih koji se brinu za svoje okruženje i imaju velikodušan stav plemenitih i moćnih. Zahvaljujući pomoći naših sponzora, uspjeli smo okupiti predavače velike ekspertize, a ovo je prvi u nizu od koraka stvaranja vrhunskih lidera kroz dijeljenje iskustava i kroz konstantno lično usavršavanje. Izuzetno cijenimo priliku što ćemo na jednom mjestu okupiti menadžere naše poslovne zajednice sa dugogodišnjim iskustvom iza sebe i one koje trebaju tek zakoračiti u svijet liderstva. Time dajemo primjer i inspiraciju drugima da ubrzavaju svoj karijerni rast i lični razvoj, ali i priliku da u neformalnom razgovoru i druženju dobiju konstruktivnu procjenu samovolje za uspjehom i kvalitetom u radu. Radujemo se jer možemo ponuditi novu vrijednost našim članicama baš u godini kada AmCham BiH obilježava 20 godina postojanja u Bosni i Hercegovini!", izjavio je Generalni sekretar, Nedim Hamzić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti